4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

110 köy yolu kardan kapandı

Rize’de etkili olan kar yağışı sonucu 110 köy yolu, araç ulaşımına kapandı.

Rize’de son günlerde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, yüksek kesimlerde kar yağışı olarak kendini gösterdi. Rize’nin yüksek kesimlerinde devam eden yoğun kar yağışı sonucu 110 köy ve mahalle yolu araç ulaşımına kapandı. Rize Özel İdare Müdürlüğü’ne bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri kapanan yolları yeniden araç ulaşımına açma çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Özel İdare Müdürü Orhan Yazıcı, “Kar yağışı devam ettiği için açılan yollar kısa bir süre sonra yeniden araç ulaşımına kapanıyor. Bu nedenle cenazesi olan ve acil hastası bulunan köy yollarını açık tutmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza gerek olmadıkça yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Öte yandan Rize Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre yoğun kar yağışının yarın da il genelinde etkili olacağı belirtilerek ilgililerin gerekli tedbirleri almaları istendi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 16:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Niket Tekin IP: 88.227.239.xxx Tarih : 30.01.2008 14:01:41

Kış, kar yağışı ile özellikle merkezden uzak -köy ve mezra yollarının kapanması ile ulaşımda türlü problemleri maalesef beraberinde getiriyor.2 hafta önce yağan kar nedeniyle Ardeşen merkezdeki mahalle yolumuz araç trafiğine 8 gün kapalı kaldı!!.Belediyemizi aradık, yönetimin üst kademesindeki kişi ile görüştüm.yolun belli yerlerine tuz dökülürse yolun açılabileceğini söyledim.ne varki böyle bir uygulamalarının olmadığını söylediler..merkeze-belediyeye sadece 3km mesafedeydik ve yolumuz 8 gün kapalı kaldı!.hava biraz yumuşadıktan sonra mahalleli kendi çabası ile tuzları taşıyıp bu bölgelere döküp yolu açmışlardı.. iyi günler.