4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

190 köye ulaşım yok

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı sebebiyle Trabzon’da 115, Rize’de ise 190 köy yolu ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı iç ve kuzey kesimlerde olduğu gibi Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de etkili oluyor. Kar yağışına bağlı olarak Trabzon’da 115, Rize’de ise 190 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Trabzon merkez, Vakfıkebir ve Tonya ilçelerinde 10, Maçka’da 55, Araklı’da 20, Şalpazarı’nda 15, Beşikdüzü’nde 8, Düzköy’de 6, Arsin ve Hayrat’ta 5, Çarşıbaşı ilçesinde ise 3 köy yolu kar sebebiyle ulaşıma kapandı. Trabzon’da kapalı köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için 38 ayrı ekiple çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Trabzon’da kar yağışının etkisini en fazla hissettirdiği Maçka ilçesinde ise eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilirken, Rize il genelinde okullar tatil edilmedi.
Trabzon’dan yapılan uçak seferlerinde de hava şartlarına bağlı olarak herhangi bir iptal ya da gecikme yaşanmazken, Trabzon dışından yapılan seferlerde zaman zaman gecikmelerin meydana geldiği bildirildi.

Meteoroloji Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, kar yağışının iç ve yüksek kesimlerde etkili olmak üzere bölgede 3 gün daha etkisini sürdüreceği belirtildi. Ayrıca, bölgenin iç kesimlerinde kar yağışı ve soğuk havaya bağlı olarak kuvvetli don ve buzlanma olayının görülebileceği vurgulanarak vatandaşlar ve yetkililer uyarıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 13:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?