4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

3 bin 500 kişiye bir aile hekimi

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Diren, ilde 93 hekimin aile hekimliği projesine yönlendirileceğini, böylece Rize'de 3 bin 500 kişiye bir aile hekiminin düşeceğini söyledi.

Diren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa bir süre sonra ülke genelinde uygulanacak aile hekimliği projesinin bu yıl sonunda bazı illerde pilot olarak uygulanmaya başlayacağını belirtti.

Rize'nin de aile hekimliğinin pilot olarak uygulanacağı iller arasında bulunduğunu ifade eden Diren, ''bu kapsamda ilimizde de uygulama yıl sonunda başlayacak. İlimizde 93 hekimi, aile hekimliği projesine yönlendireceğiz. Bu hekimler, çok önemli bir ihtiyaç olmaması durumunda başka bir yerde görev almayacaklar'' dedi.

Uygulama ile Rize'de 3 bin 500 kişiye bir aile hekiminin düşeceğini bildiren Diren, şunları söyledi:

''Bu hekimlerimiz ailelerin her türlü sorunu ile ilgilenecek ve kayıt altına alacak. Zamanla aileden biri olacak. Eğer aile, hekiminden memnun olmazsa değiştirme hakkına sahip olacak. Şu andaki sağlık ocakları sistemden kalkacak. Sağlık ocakları toplum sağlığı merkezleri haline gelecek. Uygulamada görev alacak hekim ve personelin eğitimlerini hemen hemen tamamladık.''

AA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 11:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?