4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

30 kilo altını gömmüşler

Eskişehir'de bir kuyumcudan çalınan 67 kilogram altının 30 kilogramı Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde gömülü olarak bulundu.

Edinilen bilgiye göre, 6 Mayıs 2008 tarihinde Eskişehir Arifiye Mahallesi Kuyumcular Çarşısı'nda faaliyet gösteren Ercan Kardeşler Kuyumculuk'a iş yerinin arkasındaki tuhafiye dükkanından giren hırsızlar, kasanın bulunduğu duvarı delip oksijen kaynağı ile kestikleri kasadan 67 kilo altın çalarak kaçmıştı.

Hırsızlık olayının ardından 2 Haziran 2008 tarihinde eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara, Çorum, Rize ve Kırklareli'nin Babaeski ilçelerinde yapılan ve "Altın Kelepçe" ismi verilen operasyonla Caner T. (43), Ali Rıza T. (45), Recep Erdoğan B. (51), Mehmet B. (41) ve kardeşi Metin B. (38) isimli zanlılar çaldıkları altının 31 kilogramı ile yakalanarak tutuklanmıştı.

Zanlılar arasında bulunan Rizeli kardeşler Mehmet B. ve Metin B.'nin geri kalan altınları Rize'de saklayabileceğinden şüphelenen soyulan kuyumcu dükkanının sahipleri Ahmet, Yalçın ve Erdoğan Ercan kardeşler, Rize İl Jandarma Komutanlığı'ndan yardım istediler.

Bunun üzerine jandarma ekipleri Rizeli kardeşlerin yakalanmadan önce ikamet ettikleri Çamlıhemşin ilçesi Yukarı Çamlıca mahallesinde yaklaşık 3 dönümlük arazileri üzerinde dedektörle arama yaptılar. Arama çalışmaları bir gün sürdü. Yapılan aramada çalınan altınların ortalama 30 kilogramı plastik kutulara konularak toprağa gömülmüş olarak bulundu. Kardeşlerin altınların bulunduğu bölümde ağaçlara işaret koydukları belirlenirken, evde yapılan aramada ise altınların eritilmesinde kullanılan oksijen kaynağı ele geçirildi.

Rizeli kardeşlerin çaldıktan sonra gömdükleri altınları, cezaevinden çıktıktan sonra çıkartmak üzere gömdükleri anlaşıldı. Kardeşlerden Metin B.'nin Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Şehir Planlama Bölümü mezunu olduğu belirtildi. Jandarma tarafından bulunan altınlar ağırlık tespiti yapıldıktan sonra sahiplerine teslim edilmek üzere Çamlıhemşin Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 18:33:12
Güncelleme :28 Haziran 2008 Cumartesi 18:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?