4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

AB destekli kanalizasyon şebekesi

Rize'nin Güneysu ilçesi Kıbledağı köyüne Avrupa Birliği (AB) hibesi ile yaptırılacak olan kanalizasyon projesinin tanıtımı yapıldı. 

Güneysu Öğretmenevi'nde düzenlenen tanıtım programına, Rize Valisi Kasım Esen, Rize Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Güneysu Kaymakamı Murat Dikbaş, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Güneysu Kaymakamı Murat Dikbaş, yaptığı konuşmada projenin hedef kitlesinin binlerce insan olduğunu söyledi. Bu projenin, Avrupa Birliği 2. Bölge Kalkınma Programı-Turizm ve Çevre Altyapı Hibe Programı kapsamında hazırlandığını belirten Dikbaş, şöyle konuştu: "Proje maliyetinin yüzde 90'ı AB tarafından karşılanmaktadır. Bu proje ile Kıbledağı köyünde yaşayan 2 bin 500 kişi başta olmak üzere çevre köylerde yaşayan 20 bin kişi, yerli ve yabancı 10 bin turist faydalanacaktır. Güneysu Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından uygulanacak proje insan sağlığı ve su kirliliği üzerine odaklanmıştır. Çünkü, köyde atık sular arıtılmadan Çağla Deresi ile Karadeniz'e deşarj edilmekteydi." 

Murat Dikbaş, konuşmasında, projenin hayata geçirilmesinde emeği olan Kıbledağı Köyü Muhtarı Ömer Köse ve projede görev alan herkese teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 17:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat erkan IP: 88.237.4.xxx Tarih : 3.04.2008 14:11:59

bole bır proje öncelıkle bır rızelı ve kıbledağılı olarak cok sevındım umarım rızeye cok faydalı olur