4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

AB'den Rize çıkarması

Avrupa Birliği'ne üye 15 ülkenin Türkiye büyükelçiliklerinde görevli müsteşarlar, geleneksel hale getirdikleri il gezileri kapsamında bu yıl Rize ve Trabzon'u seçtiler.

Avrupa Birliği Dönem Başkanı Slovenya Büyükelçiliği tarafından organize edilen gezide 15 Avrupa ülkesi Türkiye Büyükelçilikleri'nde görevli müsteşarlar Rize'yi ziyaret etti.

Kafile ilk olarak Rize Valisi Kasım Esen'i ziyaret etti. Esen, yabancı müsteşarlardan oluşan kafileye yaptığı konuşmasında Rize'nin kültürel ve ekonomik özelliklerinin yanı sıra sahip olduğu doğal zenginliklerden bahsetti.

Kafile adına söz alan Avrupa Birliği Dönem Başkanı Slovenya Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Makro Polajzer, her yıl Avrupa Birliği Dönem Başkanlıkları tarafından Türkiye'de bulunan Avrupa Birliği ülkelerine mensup müsteşarlar olarak geleneksel olarak İstanbul ve Ankara dışındaki illere gezi düzenlediklerini, bu yıl Rize ve Trabzon'u seçtiklerini söyledi.

Kafile daha sonra Rize Belediyesi'ni ziyaret etti. Kafileyi burada Rize Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çolakoğlu ağırladı.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 12:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?