4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Acil onarım ekibi iş başında

Rize Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarındaki küçük çapta arıza ve onarımlar için İl Özel İdaresi bünyesinde "Acil Onarım Ekibi" oluşturdu.

İl Özel İdaresi bünyesinde Vali Kasım Esen tarafından oluşturulan 'Acil Onarım Ekibi' kamu kuruluşlarındaki küçük çapta arıza, bakım ve onarımların yanı sıra özellikle okullardaki her türlü arıza ve onarımın zaman kaybettirilmeden yapılmasına çalışacak.

Rize Valisi Kasım Esen, küçük bir arızanın giderilmesi için birçok yazışma yapıldığını ve zaman kaybedildiğini belirterek bunun önüne geçebilmek ve çalışmaları hızlandırmak için 'Acil Onarım Ekibi' adıyla bir birim oluşturduklarını söyledi.

Okullarda en küçük tamir işleri için bile bir sürü yazışma yapıldığını hatırlatan Vali Esen, şöyle konuştu: "Bir okul, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazı yazıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri kaymakamlıklara yazı yazıyor. Kaymakamlık valiliğe yazı yazıyor. Bizde bu yazıyı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne havale ediyoruz. Oradan yazı Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne gönderiliyor. Bayındırlık, uzmanlarını ilgili okula gönderiyor. Burada yapılan incelemede bir keşif çıkartılıyor. Bir maliyet çıkartılıyor. Bu keşif ve maliyet İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildiriliyor. Eğer ödenek varsa onarım yapılıyor." Bunun uzun bir süreç olduğunu ve pratik olmadığını anlatan Esen, sözlerine şöyle devam etti: "Bu bir kırtasiyecilik, bir bürokrasi ve kamunun durduk yerde zarar görmesi, kamudaki paraların çarçur edilmesi anlamını taşıyor. Buna çözüm bulmak için elinden her iş gelen, fayans değiştirebilen, musluk onarabilen, menteşeleri takıp çıkarabilen ve boya yapabilen bir inşaat ekibi oluşturduk. İl Özel İdaresi personeli
bunlar. Ekibe bir de araç tahsis ettik. Gidip arızayı anında onarabilecekler."

Rize Valisi Kasım Esen, eğitim ve öğretim yılının 2. döneminde bir de acil temizlik timi oluşturacaklarını ifade ederek "Acil temizlik birimi kuracağız. Birkaç temizlik ekibi mobil vasıtalarla köylere gidip köylerdeki okulların temizlik ve çevre temizlik ihtiyaçlarını görüp dönecekler" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 18:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?