4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Aklına esen dağlara çıkamayacak

Rize’de dağlarda gezen başta turistler olmak üzere dağcılara kılavuzluk yapacak olan Alan Kılavuzları’na yönelik eğitim programı bugün başladı.


Rize’de özellikle yabancı turistlerin dağlarda denetimsiz bir şekilde gezmelerini önlemeye yönelik uygulamaya konulan Alan Kılavuzluğu projesi kapsamında ilk 100 Alan Kılavuzu’nun eğitim programı bugün Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla başladı.

Açılış programına Rize Valisi Kasım Esen, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yardımcısı Sabri Kiriş, eğitmenler ve Alan Kılavuzu adayları katıldı. Programda konuşan Rize Valisi Kasım Esen, bölgeyi iyi tanıyan kişilerden oluşacak Alan Kılavuzları’nın yabancı turistlere dağlarda kılavuzluk yapacaklarını belirterek “Bundan böyle turistler dağlarda başıboş gezmeyecek. Eğiteceğimiz Alan Kılavuzları eşliğinde Milli Park sahasında dolaşacaklar. Yöre halkından oluşan alan kılavuzları da bu sayede Milli Park alanındaki değerleri daha iyi tanıyacak ve sahip çıkacak. Doğanın dilinden daha iyi anlayacaklar” dedi.


Vali Kasım Esen, 13-31 Ekim tarihleri arasında eğitim görmesi planlanan Alan Kılavuzu adaylarının sertifikalarını aldıktan sonra göreve başlayacaklarını belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 14:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?