4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Amatör balıkçıya ilginç ceza

Rizeli amatör balıkçı Cihan Beşikçi, kayığında can yeleği ve can simidi bulundurmadığı gerekçesiyle hakkında açılan davada 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Heyeti, hapis cezasını kaldrırarak Beşikçi'ye 5 ay denize açılma yasağı koydu.

Rize'de hobi olarak boş zamanlarında ‘Yorgun’ adlı kayığı ile denize açılan amatör balıkçı Cihan Beşikçi hakkında, yaklaşık 5 ay önce Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı kontrolde, kayığında can yeleği, can simidi ve yangın söndürme tüpü bulundurmadığı gerekçesiyle tutanak düzenlendi.

Rize Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan öğretmen Cihan Beşikçi, ‘can ve mal emniyetini sağlamaya yönelik kurallara muhalefet’ten 2 ay 15 gün hapis cezasına çaptırıldı. Mahkeme, Denetimli Serbestlik tedbirleri kapsamında Beşikçi'ye verilen 2 ay 15 gün hapis cezasını ‘5 ay denize açılmama’ cezasına çevirdi.

Beşikçi'nin 19 Eylül 2007'de başlayan ve 16 Şubat 2008 tarihinde bitecek olan cezaya uyup uymadığı Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü ekiplerince denetlenecek.

Denize açılamayan Cihan Beşikçi, sahilde kayığı ile ilgilenerek verilen cezanın dolacağı günü bekliyor. Beşikçi, “Haftasonu ailemle denize açılmıştım. Sahil Güvenlik kontrole geldi. Kayıktaki bazı eksikliklerden dolayı hakkımızda dava açıldı. 5 ay denize açılmama cezası aldım. Şu anda cezalı durumdayım. Denize açılamıyorum. Arkadaşlarım denize açılıyor, ben onları seyretmek zorunda kalıyorum. Bu çok zor bir durum. Denizden uzak kalmak, hobisi deniz olan biri için çok zor. Bunu denize açılamayınca çok daha iyi anladım” dedi. Beşikçi, eksikliklerini giderdiğini ve denize açılacağı günü dört gözle beklediğini söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 14:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?