4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Ardeşen'de ishal salgını!

Rize'nin Ardeşen ilçesinde dün akşamdan itibaren Devlet Hastanesi acil servisine mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle 200'den fazla kişinin başvuruda bulunduğu belirtildi.

Ardeşen Devlet Hastanesi yetkilileri, mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle akşamdan itibaren devam eden hasta başvurularının aralıklarla sürdüğünü kaydederek, hastaların çoğunun gerekli müdahaleler yapılarak evlerine gönderildiklerini ifade ettiler. Ardeşen Sağlık Grup Başkanlığı'nın, belediyenin son 2 haftadır su klorlama işlemi yapmadığına dair Kaymakamlığa bir yazı gönderdiği öğrenildi.

Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ishal vakalarının nereden kaynaklandığına dair net bir sonuç alınmadan açıklama yapmayacağını, ancak 2 haftadır klorlama yapılmadığı iddialarının mesnetsiz olduğunu belirterek, "Klorlama işlemi her saniye otomatik olarak gerçekleşiyor. Kaymakamlığa yazının ise bugün gönderildiğini öğrendik. Yine de konu netleşmeden konuşmak istemiyorum" dedi.

Şubat ayında da ilçede yaklaşık 500 kişi aynı şikayetlerle hastanelere başvurmuş ve belediye suyunun kirli olduğu iddia edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 18:05:30
Güncelleme :18 Temmuz 2008 Cuma 18:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?