4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Arıca bir geldi pir geldi

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Erdoğan Arıca, güçlü, coşkulu, arzulu ve istekli futbol oynamak zorunda olduklarını söyledi.

Arıca, yaptığı açıklamada, Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Beşiktaş'a karşı kazanmalarının takıma moral olduğunu belirterek, ''Ancak futbol olarak savunmada iyi işler yapsak da hücumda gerekli üretkenliği gösteremedik. Oyunun bütününde 90 dakika sahada savaşan bir oyun oynamalıyız. Takım olarak daha güçlü, coşkulu ve arzulu futbol oynamak zorundayız'' dedi.

Fiziksel ve taktiksel açıdan takımın eksiklikleri olduğunu ifade eden Arıca, ''Ne yazık ki oyuncularımın kapasitesini bilmiyorum. Fiziksel olarak elimizde hiçbir veri yok. Sıfırdan başlayarak onları kısa sürede belli bir seviyeye getireceğiz. Ardından taktik çalışmalarına başlayacağız'' diye konuştu.

Ligin ikinci yarısındaki üç maçta 13 gol yiyen bir takımda teknik adam olarak göreve geldiğini kaydeden Arıca, şöyle devam etti. ''Şu anda ligde 40 golle en çok yol yiyen takım Çaykur Rizespor. Futbolda bir gol yersen kazanmak için iki gol atmak zorundasın. Çaykur Rizespor'un problemi belli, takım halinde savunmayı bilmiyoruz. Takım halinde savunma, ardından hücum prensibinde çalışacağız.''

Hafta sonu deplasmanda oynayacakları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ligdeki konumları itibariyle önemli olduğunu vurgulayan Arıca, ''Kesinlikle kazanmamız lazım. En azından kazanamazsak bile kaybetmemeyi öğrenmeliyiz'' dedi.

Arıca, sakatlıkları süren ve cezalı olan futbolcuları bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: ''Sedat, çok ciddi bir sakatlık geçirdi, ameliyat olacak, uzun süre kendisinden yararlanamayacağız. Serhat, Altan ve Ninja'nın sakatlıkları devam ediyor. Leandro cezalı olması nedeni ile forma giyemeyecek. Fakat, sahaya eksik çıkmıyoruz. Eksikler mazeret değil. Biz formayı bir hafta boyunca asacağız, bizim istediklerimizi yapanlar, hak edenler formayı giyecek.''

Öte yandan yeşil-mavililerin denenmek için Rize'ye getirdiği Kamerunlu stoper Ndeki'nin Arıca'nın olumsuz rapor vermesi sonrası gönderildiği öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 11:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?