4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Arınç, Beyaz Türkleri eleştirdi

TBMM eski Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Beyaz Türklerin yıllardır milletin ensesinde boza pişiren sahtekar sınıfı olduğunu söyledi.


Ardeşen İlçesinde düzenlenen AK Parti 3. Olağan Genel Kurulu'na katılan Arınç, yaptığı konuşmada tüm engellemelere rağmen yollarına devam ettiklerini belirterek kimsenin telkin ve tepkisiyle bir yere gitmediklerini söyledi. Türkiye'nin artık çok farklı bir iktidar tarafından yönetildiğini anlatan Arınç, eski iktidarlara göndermede bulunarak şöyle konuştu: "Bir zamanlar höt denildiğinde şapkasını alıp kaçan iktidarlar vardı. Onlara 'Şapkanı neden alıyorsun?' diye sorulduğunda 'Kaçtım bir de şapkamı onlara
mı bırakacaktım' derlerdi. Yani iktidarlar höt ile zört ile kaçardı, yıkılırlardı. Biz onların hötüyle zötüyle hiçbir tarafa gitmedik. Dimdik durduk."


Bu iktidarın aldığı yüzde 47 oyla 6,5 sene tek başına iktidarını devam ettirebiliyorsa bunun bir sebebi olduğunu anlatan Arınç, şunları söyledi: "Hep başımız dik oldu. Hep alnımız açık oldu. Millete verdiğimiz sözden bir nebze bile sapmadık. Milletimizi sevdik ve onu kucakladık. Cumhurbaşkanlığı seçimine gidiyoruz. CHP 1. turda Anayasa Mahkemesi'ne koştu ve dilekçesini verdi. Gece 11'de 12'de de bildiriler, muhtıralar yayınlanmaya başladı. Eskiden böyle bildiri, muhtıra olduğunda zangır zangır
titrerlerdi. Ödleri kopardı. Ben bu siyasetçileri çok yakından biliyorum. Bir bildirimi var 'Aman Allah hemen saklanalım, ne deseler yapalım' derlerdi. Ancak şimdi o bildiriler, muhtıralar ertesi gün hükümetin ağzından cevabını buldu. Hükümet dedi ki; Ben bu milletin hükümetiyim. Bu işler benim işimdir. Sen benim işime karışamazsın. Kendi işine bak, haddini bil."


Arınç, AK Parti iktidarında ulaşım sektöründe yapılan yeniliklerle isteyen vatandaşların uygun fiyatlarla uçakla seyahat edebilir hale geldiğini belirtti.
Bir gazetede yer alan "Halk denizlere doluştu, vatandaş denize giremiyor" konulu haberi hatırlatan Arınç, ilginç bir örnekle konuşmasına şöyle devam etti: "Gazete 'Halk denizlere doluştu, vatandaş denize giremiyor' yazmış. Vatandaş onlardı, siz ise halkdınız. Denize girmek onlara mahsus, uçağa binmek onlara mahsusdu. Birinci sınıf restoranlarda onlar, uçağın önünde onlar, her yerde onlar vardı. Şimdi halk uçaklara bindi diye vatandaş kızıyor, onların diliyle söylüyorum. Halk denize girdi. Halkİstanbul'da Tayyip bey zamanında Fethi Paşa Korusuna gitmeye başladı, Malta Köşkü'nde çay içmeye başladı. Vatandaş kızdı bu işe. Yanlış anlaşılmasın. Halk dedikleri sürü olarak gördükleri 70 milyon insandı. Vatandaş ise Beyaz Türk dedikleri bu milletin ensesinde yıllardır boza pişiren sahtekar sınıfıydı."


Bütün dünyayı etkisi altına alan küresel krizle ilgili konuşan Arınç, bu krizden Türkiye'nin fazla etkilenmediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti. "Birisi birisine yan gözle baktığı zaman borsa düşüyordu. Bazen Sezer ile yan yana geldiğimde suratıma biraz soğuk baksa borsa tepe taklak gidiyordu. Ben ona öyle baksam yine borsa düşüyordu. Bu kepazelikleri hep birlikte yaşamadık mı? Birisi aksırdı borsa yükseldi, öteki öksürdü borsa düştü. Aksırıklarla öksürüklerle Türkiye ekonomisinin perişan olduğu


durumdan Amerika'nın 480 milyar dolar sermayeli bankasının battığı ama Türkiye'de dimdik ayakta kaldığı döneme geldik. Hamdolsun. Bu, işi bilenlere bağlı. Milletini seven, inanan, aklı başında insanlara bağlı"


ABD'DE BİR ZENCİ BAŞKAN SEÇİLDİYSE TÜRKİYE'DE DE ÖZGÜRLÜKLER GELİŞEBİLİR
Türban probleminin aşılması için statükocu sistemin yerine özgürlükler getirmek istediklerini ifade eden Bülent Arınç, buna Amerika Birleşik Devletleri'nde bir zencinin başkan seçilmesini şöyle örnek gösterdi: "Amerika Birleşik Devletleri'nin başkanlığına bundan 60 yıl önce otobüslere bile bindirilmeyen, lokantalara bile sokulmayan insanlardan birisinin başkan oluşundan başlayabiliriz. Orası Amerika, burası Türkiye. Ne alakası var diyebilirsiniz. Eh vardır bir yerden bir alakası. Özgürlükler orada o noktaya geldiyse Türkiye'de de başka açıdan bu noktaya gelebilir."


Konuşması partililer tarafından uzun süre alkışlanan Arınç, Ardeşen Belediyesi tarafından fahri hemşehri ilan edildi. Bülent Arınç'a fahri hemşehrilik belgesini Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan verdi. AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Hakan Gültekin de Arınç'a serander maketi hediye etti.
Tek listenin oya sunulduğu kongrede Avni Kahya, 6 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüten Gültekin'den görevi devraldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 18:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?