4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Atatürk’ün Rize’ye gelişi kutlandı

Atatürk’ün Rize’ye gelişinin 84. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.


Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenkler bırakıldı.

Törene Rize Valisi Kasım Esen başta olmak üzere, Rize Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, bağımsızlığın önemini iliklerimize kadar hissetmemiz gerektiğini belirterek “İşgal altında olmayan bir vatan parçasında hayat sürmek izzet ve onurunun zirvesi olduğuna şahitlik etmiş oluruz. Tarih tekerrürlerden ibarettir. Yakın geçmişte Bosna’da, Kosova’da neler olduğunu gördük. İşte Kerkük, işte Çeçenistan ve bahtı kara Karabağ. İşte Filistin işte Doğu Türkistan. Devlet olmanın önemini yakın komşumuz Irak’ta görebiliyoruz. Gerçek bağımsızlık, gerçek özgürlük bir milletin birlik ve beraberliğine bağlıdır. Şükürler olsun bizim güçlü bir devletimiz var. Öyle bir devlet ki binlerce yıllık sağlam temeller üzerinde kurulmuş. Bir Rizeli olarak İpsiz Receplerin torunu olmaktan büyük onur duyuyoruz. Çünkü onlar isimleri milli mücadele tarihinin ak sayfalarına altın harflerle yazdırdılar” dedi.


Bakırcı, Rizeliler’in Atatürk’ü sahilde silahları ile havaya ateş açarak karşıladığını hatırlatarak, “Bu coğrafyanın kendine has etkisi ile coşku ve heyecanını kurtuluş meşalesini yakan Mustafa Kemal Paşa’nın Rize’ye teşriflerinde de sergilemişlerdir. İdrak ettiğimiz bu tarihi günde bağımsızlığa olan tutkularını Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’ya da silahlarını ateşleyerek göstermişlerdir ve öyle karşılamışlardır” diye konuştu. Bakırcı’nın konuşmasının ardından Atatürk ile ilgili şiir ve kompozisyonlar okundu, halk oyunları gösterisi yapıldı.
Tören uzayınca törende görevli bazı öğrencilerin aşırı sıcaktan rahatsız oldukları görüldü. Sıcaktan dolayı rahatsızlanan öğrencilere tören alanında bulunun ambulansta müdahale edildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 12:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?