4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Bakırcı istişare turunda

Rize Belediye Başkanlığı için şu ana kadar hiçbir parti ve bağımsız adaydan adaylık açıklaması gelmezken, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı kararını Çarşamba günü kamuoyuyla paylaşacak.

Rize’de 2009 yılı Mahalli İdareler Seçimi için ilçe belediye başkanlıklarında ve Genel Meclis üyelikleri ile Belediye Meclis üyeliklerinde aday adayları belli olurken, Rize Belediye Başkanlığı için şu ana kadar her hangi bir aday çıkmadı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’da şu ana kadar adaylığını açıklamazken, kararını hafta içerisinde kamuoyuyla paylaşacağını bildirdi.

Bakırcı, yaptığı açıklamada İstanbul’dan aday olacağı yönündeki iddiaları da değerlendirerek, “İstanbul’un çeşitli bölgelerinden aday olacağım yönünde yaklaşık 2 yıldır söylentiler benimde kulağıma geliyor. Özellikle Beyoğlu’ndan aday olacağım konuşuluyor. Benim bu yönde herhangi bir düşüncem olmadı. Beyoğlu Belediye Başkanımız başarılı bir hemşerimizdir. Bizim için bunlar konuşuluyorsa demek ki başarılıyız. Bende bugüne kadar sürdürdüğüm görevlerimin hiçbirinde kendim aday olmadım. Benim vereceğim kararda Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın hissiyatı benim için çok önemlidir. Rize Belediye Başkanlığı için yaptığım ilk adaylığımda da benim için belirleyici kriterler bunlar olmuştu. Ben beklediğim hissiyatı aldım. Şimdi ise istişare turlarına başladım. Yeniden Rize Belediye Başkanlığı’na adaylığımla ilgili kararımı hafta içerisinde Çarşamba günü hemşerilerimle paylaşacağım” dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, aday olması halinde AK Parti dışındaki partilerin kendisine karşı ortak bir aday çıkartma çalışmalarıyla ilgili soruya ise, “Bunları bende duyuyorum. Ama Rize Bağımsız Milletvekilimiz Mesut Yılmaz’ın bu tip oluşumlara destek vereceğini sanmıyorum. Çünkü kendisi belli siyasi partilerin değil kendisine sempati duyan, farklı siyasi partilere mensup seçmenlerin oyunu almıştır. Bana karşı da birkaç siyasi partinin birleşerek tek aday göstermesi bizim gücümüzü gösterir. Eğer bunu başarırsalar Rizeliler olarak bir türlü başaramadığımız ortak hareket etme kültürü adına olumlu bir gelişme sağlanmış olur” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 23:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?