4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Bakırcı'dan şok suçlama

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Anavatan Partisi Eski Rize Milletvekili Ahmet Kabil'in Belediye iş yeri satışında ihaleye fesat karıştırdığını iddia etti.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı bugün makamında düzenlediği basın açıklamasında, geçtiğimiz gün kendisini tehtit ettirdiği yönünde hakkında iddialar ortaya atan Anavatan Partisi Eski Rize Milletvekili Ahmet Kabil'in iddialarını cevapladı.Kabil iddialarında Bakırcı'nın, Rize'de Bakırcı'ya karşı aday arayışında olduğu için kendisini tehdit ettirdiğini ileri sürmüştü.

Bakırcı yaptığı açıklamada, "Ben bu güne kadar Ahmet Kabil hakkında hiçbir şey söylemedim. Sadece aday arayacağına kendisi aday olsun dedim. Ama kazanmak istiyorsa gelsin AK Parti çatısı altından aday olsun. Eğer aday seçilirse bende kendisi için çalışır ve kendisine oy veririm. Ahmet Kabil ilk milletvekilliği için DYP'den aday adayı olmuş, bir gün sonra Anavatan Partisi'ne geçmiştir. Geceden A partisine sabah ise B partisine geçebilecek bir kişidir" dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Kabil'in iddialarının asılsız olduğunu belirterek haksız kazanç sağlamasına izin vermedikleri için bu tip iddiaları ortaya attığını belirtip, "Kendisine belediyeye ait iş yerine 800 bin YTL'ye değil de 1 milyon YTL'ye sattığımız için bunları yapıyor. Haksız kazanç sağlamasına izin vermediğimiz için kötü başkan olduk. O dükkanı ona istediği fiyata satsaydık iyi başkan olurduk. Ben belediyenin imkanlarını hiç kimseye kullandırtmadım. Asla kullandırtmamda. Benim için ne düşünürseler düşünsünler. Kabil'in iş yeri satışında ihaleye fesat karıştırdığını tespit ettik. Yaptığımız araştırmada ihaleye Kars ilinden giren kişinin kendi adamları olduğunu, ihaleye giren herkesin yatırdığı teminatların aynı banka şubesine ve ardı ardına gelen seri numaraları ile yatırıldığını ortaya çıkardık. Hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ancak araya giren dostlarımız buna mani oldu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 19:52:17
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 23:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?