4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Baro türbana ne diyor?

Rize Baro Başkanı avukat Harun Mertoğlu, devlet organlarının eşitlik ilkesine göre hareket etmek zorunda olduğunu söyledi. 

Türbanla ilgili Anayasa değişikliğini değerlendiren Mertoğlu, gerginliğin kimseye fayda sağlamayacağını belirterek “5735 sayılı kanunla Anayasamızın 10 ve 42. maddelerinde yapılan değişiklikler Cumhurbaşkanımızın onayı ile yürürlüğe girmiştir.

Kimi çevreler bu değişikliklerle rejimin tehlikeye girdiğini iddia etmektedir. Kimse kusura bakmasın. Kimse kendini rejim bekçisi görmesin. Rejimin bekçisi 70 milyon kişidir. YÖK Başkanının buna gerek görmemesine rağmen kimi rektörler ‘Anayasa değişikliği bizi bağlamaz, yasal değişikliğin yapılması gerekir’ şeklindeki beyanlarını üzülerek takip etmekteyiz.

YÖK Kanunu’nun ek 17. maddesi ‘yürürlükteki kanuna aykırı olmamak kaydı ile yüksek öğretim kurumlarında kılık kıyafet serbesttir’ der. Milletin iradesinin tecelli ettiği mecliste kanunun amacı açık bir şekilde ortaya konmuşken bunu adeta yok saymak ve bir kez daha yasal değişiklik tartışmalarına neden olmak suni de olsa bir gerginlik oluşturacaktır. Bu tip gerginliklerin kimseye sağlayacağı bir fayda yoktur” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 14:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?