4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Baykal belediye binasını açtı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Rize'nin Pazar ilçesinde yeni belediye binasının açılış törenine katıldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Rize'nin Pazar ilçesinde yaptırılan belediye binasının açılışını yaptı. Baykal'ı helikopterin indiği Pazar ilçe stadında, Kaymakam Yalçın Sezgin, CHP'li Pazar Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz ve CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya karşıladı.

Baykal, daha sonra yapımı tamamlanan Pazar Belediye Binası'nın açılışını yaptı ve ardından Pazar Belediye Başkanı Hatırnaz'dan brifing aldı. Bu arada, Rize Valisi Kasım Esen, telefonla Hatırnaz'ı arayarak Baykal ile görüştü. Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin, Rize Valisi Kasım Esen tarafından gönderilen serenden maketini Esen adına Baykal'a teslim etti.

Baykal daha sonra Belediye Binası önünden partililere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında hükümetin çay politikalarını eleştiren Baykal, "Madem yatırım yapmıyorsunuz bari haksız rekabeti ortadan kaldırın. Nedir bu haksız rekabet. Doğu Karadeniz'de çay var. Çayı dışardan kaçak çay ithal ederek vurma. Türkiye 70 milyon nüfuslu bir ülke ve çay tüketimi ülkede artıyor. Çay giderek değer kazanıyor. Türkiye çay ihraç eden bir ülke haline gelebilir.

Yeter ki çayı kendi elimizle kendi ayağımıza kurşun sıkarak vurmayalım. 70 milyon çayı Rize'den içsin. Neden İran'dan, uzak doğudan çay ithal ederek çayı vuruyorsun. Türkiye'de siyasete arkasını dayamış yetkili insanlarınız var. Bunlar üretici değil. Onlar çaydan kazanmak istiyorlar. Nasıl kazanacaklar. Çay ithal edecekler. İthal ve kaçak çay getirecekler. Mahkemeye düşecekler ama bunlar onları mahkum ettirmeyecek. CHP iktidarında hiçbir çıkar çevresinin kaçak yada doğrudan çay ithal edip bu bölgeye zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Bu işi anahtarı sizin elinizdedir. Verin bana vekaletinizi, zaten adım avukata çıkmış; sizin hakkınızı nasıl korurmuşuz bir gösterelim. Yalnız bizim vekalet noterlerde değil sandıklarda verilir" diye konuştu.

Baykal, daha sonra Rize'nin Hemşin ilçesine geçti. Vatandaşlarla görüşen Baykal'a burada mısır ekmeği ve bal ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 23:07:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?