4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

'Baykal iktidara güç katıyor'

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın muhalefette olmasının iktidara güç kattığını iddia etti.

Türkiye'de demokrasi deneyiminin uzun bir geçmişi olmasına rağmen bu anlayışın tam olarak yerleşmediğini belirten Bakırcı, bunun en önemli sebebinin de başarılı olamamasına rağmen bulundukları mevki ve makamları terk etmeyen siyasetçiler olduğunu ileri sürdü.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bunun en önemli örneği olduğunu savunan Bakırcı, "Eğitim seviyesi düşük toplumlarda demokrasinin gelişemediği görülüyor. Ülkemizde demokrasi anlayışının uzun bir geçmişi olmasına rağmen halen insanımızın oy verirken bilinçli hareket etmediğini görüyoruz. Demokrasi kültürünün geliştiği ülkelerde, bir kez başarısızlık yaşayan bir siyasetçiyi bir kez daha siyasi arenalarda görmek mümkün değildir. Ancak bizim ülkemizde siyasiler başarısızlığa uğrasalar da kazanma inadını sürdürerek demokrasi anlayışını zayıflatmakta, kendi partilerinde başarılı olabilecek kişilerin de önünü tıkamaktadırlar. Buna CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı örnek verebiliriz" diye konuştu.

Baykal'ın Türk siyasetinde ve muhalefette olmasının iktidara güç kattığını ileri süren Başkan Bakırcı, aynı durumun Rize'de de var olduğunu belirterek, "Aynı şekilde Rize'de de Aslankaya bize güç katmaktadır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 14:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?