4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Belediyelerin çöp kavgası

Rize'de, belde belediyesine ait çöp kamyonunun dereye çöp döktüğü gerekçesiyle bağlanması üzerine iki belediye karşı karşıya geldi.


Edinilen bilgiye göre, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Ramazan Bayramı'nın ilk günü halkla bayramlaşırken Gündoğdu Belde Belediyesi'ne ait çöp kamyonundan Rize Belediyesi mücavir alanı içerisindeki bir dereye çöp döküldüğünü gördü. Başkan Bakırcı, Taşlıdere'ye çöp döken araçla ilgili zabıta ekiplerine tutanak tutturdu. Başkan Bakırcı, işlemlerin ardından çöp aracını bağlatarak Rize Belediyesi Asfalt Tesisi'ne çektirdi.


Bakırcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çevre temizliği için milyonlarca dolar harcadıkları bir zamanda bu tip hareketlere kesinlikle müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Yapılan milyonlarca YTL'lik yatırıma, verilen bunca emeğe, kurulan transfer tesisine rağmen hala çevre duyarsızca kirletiliyorsa ve bunu da temizlikle yükümlü birimler yapıyorsa buna kesinlikle göz yumamayız. Bunu bize başka bir belediyenin yapması ise çok daha ağır bir hatadır. Hatasının cezasını da çekecek" dedi.


Gündoğdu Belediye Başkanı Kerim Kasap ise, kendi bilgisi olmadan temizlik işçilerinin Taşlıdere'ye çöp döktüğünü ileri sürerek, "Ben işçilerime defalarca bunu yapmamalarını söyledim. İşçimiz bayramın ilk günü Of'ta bulunan tesise gitmemek için bunu yapmış. Kendilerine gerekli cezayı vereceğim. Ama Rize Belediye Başkanı'nın yaptığı da doğru değil. Aracımıza zorla el koydu. Bundan dolayı kendisini dava edeceğim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 12:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?