4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Beşli aşı uygulaması başladı

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde uygulamaya konulan 5’li rutin aşı takvimi Rize’de başladı.

Rize’de bugün başlayan 5’li aşı uygulamasında yüzlerce bebek aşılandı. Rize Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Diren, Rize Ana Çocuk Sağlığı Merkezi’nde aşı çalışmalarını yerinde denetleyerek 5’li aşı hakkında bilgi verdi.

Gelişen teknoloji ile beş farklı aşının bir kerede tek enjektör ile bebeğe enjekte edildiğini belirten Diren, “Çocuklarımızın hayatını tehdit eden hastalıklara karşı geliştirilen her yeni aşı, yeni bir iğne anlamına gelmektedir. Çok sayıda aşı için defalarda doktora gitmek ve defalarca çocuklarımızın canını yakmak demektir. Bu sorunun çözümü ancak çok sayıda aşının tek enjektörde bir araya getirilerek bir kerede uygulanması ile mümkündür. Buda yüksek bir teknoloji gerektiriyor. Bilim dünyasındaki hızlı gelişmenin meydana getirdiği bu soruna Sağlık Bakanlığı yüksek üretim teknolojisi ile üretilen beşli aşı uygulaması ile tam beş hastalığa karşı tek enjektörde koruma sağlanmaktadır. 5’li aşı ile difteri, tetanoz, boğmaca, çocuk felci ve menenjit başta olmak üzere HİB kaynaklı enfeksiyonlara karşı vücudun çeşitli yerlerine defalarca aşı yapılması gereği ortadan kalkmıştır. Eski programa göre 1.5 yaşına kadar bir çocuğa 8 aşı yapılmaktaydı” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 15:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?