4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Bu gözlükler içmeden şarhoş ediyor!

Rize Valisi Kasım Esen, sürücülerin eğitimi için yurt dışından getirtilen, "içmeden sarhoşluk hissi veren gözlükleri" inceledi.


Rize'de şoförlerin eğitiminde kullanılmak üzere Rize Valisi Kasım Esen tarafından yurt dışından getirtilen gözlüklerle yapılan eğitim programlarına başlandı. Bugün düzenlenen programda ilk olarak gözlükler öğrencilere tanıtıldı.

Tanıtım programına Rize Valisi Kasım Esen de katıldı. Programda gözlükleri takan vatandaşlar ve öğrencilerden düz bir şerit üzerinde yürümeleri istendi. Öğrenci ve vatandaşlar yürümekte bir hayli zorlandı. Gözlüklerden takan taksi şoförleri ise, düz yolda dubaların üzerinden geçti. Rize Valisi Kasım Esen, gözlüklerden bir tanesini bayan öğretmene takarak kalabalık içerisinde öğrencilerini bulmasını istedi. Gözlüğü takan öğretmen, öğrencilerini tespit etmekte oldukça zorlandı. Bir kız öğrencisini bulan bayan öğretmen, gözlüklerin neden olduğu görme bozukluğu nedeniyle öğrencinin erkek olduğunu söyledi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Valisi Kasım Esen, "Rize'de meydana gelen trafik kazalarının analizlerini yaptık. Trafik kazaları Rize'de önleyemediğimiz suçlar arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl ile bu yılın kıyaslaması yapıldığında ilimizde alkollü sürücülerin neden olduğu kazaların oranında yüzde 68 oranında artış var; terörle mücadelede ve depremlerden daha fazla olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin başında bir trafik afeti vardır. Her yıl binlerce insanımız yaralı ve sakat kalıyor. Bu gözlükleri bu
nedenle getirttik. Bu gözlüklerin sürücü kurslarında zorunlu kılınması için çalışma başlatacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 18:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?