4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Büyükelçi de horon tepti

Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Peter Doyle, Rize'de düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliklerine katıldı.

Karadeniz Çevre Derneği tarafından hazırlanan ve Avustralya tarafından finanse edilen 'İklim değişikliği için bilgi seti hazırlanması' projesi kapsamında Rize'nin Güneysu İlçesi Öğretmenevi'nde Dünya Çevre Günü etkinlikleri düzenlendi.

Programa Rize Valisi Kasım Esen, Avustralya Türkiye Büyükelçisi Peter Doyle ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Rize Valisi Kasım Esen, yaptığı konuşmada, ekolojik dengenin bozulmasıyla birlikte insan hayatının tehlikeye girdiğine dikkat çekerek, "İnsanoğlu yoksulluğu yeneceğim diye, aç nefsini doyuracağım diye, bütün dünya kaynaklarını bilinçsizce ve büyük bir iştahla tüketiyor. Bu tüketim sonucunda kendi sonunu hazırlıyor" dedi.

Büyükelçi Peter Doyle ise Rize'nin eşsiz doğal güzelliklere sahip olduğunu ve bu güzelliklerin korunması gerektiğini ifade ederek Dünya Çevre Günü gibi anlamlı bir günde Rize'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ise Büyükelçi Doyle'a Rize bezi dokumaları ve organik Rize Çayı hediye etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Güneysu'da yapılan programda, ilköğretim okulu öğrencileri tarafından bazı etkinlikler sahnelendi. Öğrenciler, İngilizce olarak organik tarımın önemini anlatan bir skeç sahneledi daha sonra artık çöplerden yapılmış elbiseler ile defile gösterisi yapıldı.

Programın sonunda halk oyunları gösterileri yapıldı. Israr üzerine sahneye çıkan Büyükelçi Doyle ilk kez denediği horonu oynamakta oldukça zorlandı.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 16:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?