4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Çay erken filiz verdi

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, bu yıl havaların erken ısınmasıyla birlikte yaş çay alımlarına Nisan ayı içerisinde başladıklarını söyledi.


Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, geçen yıl çay alımlarına 15 Mayıs tarihinde başladıklarını ancak bu yıl havaların erken ısınmasıyla yaş çayın erken filiz verdiğini ve bu nedenle alımların erken başladığını anlattı.

En son 1983 yılında Nisan ayı içerisinde yaş çay alımı yapıldığını hatırlatan Yüce, şöyle konuştu: "25 yıl sonra bu yıl Nisan ayı içerisinde yaş çay yaprağı olgunlaştı. Bu bütün kesimlerde aynı anda yaşandı. Bu sebeple Çaykur olarak yaş çay alım kampanyamızı Mayıs ayı içerisinde açacak olmamıza rağmen üreticilerin mağdur olmaması için yaş çay alımlarına başladık."


Resmi kampanya açılışını henüz yapmamalarına rağmen alımların süreceğini anlatan Yüce, sözlerine şöyle devam etti: "Bugüne kadar Çaykur olarak üreticimizden 14 bin tona yakın yaş çay yaprağı aldık. Yarından itibaren Çaykur olarak tüm fabrikaları faaliyete sokarak tam kapasiteyle alımlara başlayacağız."


Geçen yıl 600 bin ton yaş çay yaprağı almayı hedeflediklerini ancak bu hedefi aşarak 658 bin ton yaş çay yaprağı aldıklarını hatırlatan Yüce, bu yıl da Çaykur olarak 600 bin ton yaş çay yaprağı almayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 13:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?