4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

ÇAY-KUR, TIR'ı

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü tarafından tanıtım amaçlı olarak hazırlanan “Çaykur Gezici Tanıtım Tırı” Çanakkale’ye geldi.


ÇAYKUR Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dündar Batık, Çanakkale’de kordon boyunda yer alan tırda dört deneyimli personelin görev yaptığını belirterek, “Türk çayını dünyaya ve Türkiye’ye tanıtmak amacıyla geçtiğimiz yıl özel olarak dizayn edilerek yapılan bu tırımızda ÇAYKUR’un ürünlerinin tanıtımını yapıyoruz. Tır da yer alan Lcd Televizyonumuzda ise çayın üretiminden sofralarımıza gelene kadar geçen süreçte ne evrelerden geçtiği tek tek gösteriliyor. Ziyaretçilerimiz bir yandan ürünlerimizden tatma fırsatı bulurken, görevlilerimizden çayın nasıl demleneceği hakkında da bilgiler alabiliyorlar. Çanakkale’de 2 gün kalacağız ve ardından Ankara’ya geçeceğiz. 19 Mayıs günü ise Samsun’da olacağız” dedi.


Bu arada Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Cumhuriyet Başsavcısı İlmettin Köklü, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Defterdar Sacide Şakar ve Emniyet Müdürü İhsan Ünal’la birlikte diğer protokol üyeleri de ÇAYKUR tırını ziyaret ederek Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dündar Batık’dan bilgi aldılar. Özellikle yeşil çaydan içen protokol üyeleri bu tür etkinliklerle Türk çayının daha iyi tanıtımının yapıldığını ifade ettiler.
Açıldığında çay bahçesi görünümü de alan tır da, vatandaşlar bir taraftan çayını yudumlarken, diğer yandan da Lcd ekranda çayın nasıl üretildiğini izledi. Vatandaşlar, ayrıca yetkililerden çayın nasıl demleneceği hakkında da bilgiler aldı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 14:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?