4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

ÇAYKUR 25 yılın rekorunu kırdı

ÇAYKUR, 2008 yılı 1. sürgün yaş çay alımlarında bugün itibariyle üreticisinden 170 bin ton yaş çay yaprağı aldı.

Geçen yıl 20 Mayıs tarihinde yaş çay alımlarına başlayan ÇAYKUR, bu yıl havaların iyi gitmesi nedeniyle 25 yıl sonra ilk kez Nisan ayı içerisinde yaş çay alımlarına başlamıştı.

2008 yılı yaş çay alım programına göre 1. sürgün alımlarında 250 bin ton yaş çay yaprağı almayı planlayan ÇAYKUR, bugün itibariyle üreticisinden 170 bin ton yaş çay yaprağı aldı.

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, bu yıl çay sezonunun erken başladığını hatırlatarak, "Uzun yıllar ortalamasına baktığımızda pek sık rastlanmayan ve mevsim ortalamasının üzerinde seyreden sıcaklık değerlerinin bir neticesi olarak bu yıl daha erken hasat olgunluğuna ulaşan yaş çay, başta ÇAYKUR ve çay sektörünü daha erken bir kampanya sürecine getirmiştir. 25 Nisan 2008 tarihinde açılmış olan yaş çay kampanyasının birinci sürgün döneminde üreticilerimizden şu ana kadar 170 bin ton yaş çay almış bulunmaktayız. Oysa geçen 2007 yılının 20 Mayısı'na bakıldığında yaş çay alımlarına yeni başladığımız görülmektedir" dedi.

Ekrem Yüce, yaş çay işletmelerinde bakım onarım, yenileme, idame ve çevre düzenlemesi gibi periyodik çalışmaların özellikle Mart-Nisan aylarında hızlandırılarak muhtemel erken hasat için bütün işletmelerin hazır hale ve tam kapasite çalışabilecek duruma getirildiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 14:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?