4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Çaykur Rize Süper Lig'e dönecek

Türk futbolunun yeni nesil teknik direktörleri arasında yer alan Metin Diyadin, 2 yıldır çalıştırdığı takımların Süper Lig'e çıkmasına rağmen kendisi şampiyonluk apoletini takamıyor.

Trabzonspor alt yapısında yetiştikten sonra uzun yıllar Gençlerbirliği ve Fenerbahçe'de forma giyen Metin Diyadin, teknik direktörlük döneminde ilginçlikler yaşıyor.

Geçtiğimiz yıl Süper Lig'e çıkan Gençlerbirliği Oftaşspor takımını oluşturan ve bu takımı önce 2. Lig B Kategorisi'nde ilk yılında şampiyon yapıp şimdiki adı ile Bank Asya 1. Lig'e taşıyan Diyadin, geçen yılda son 6 haftaya kadar takımını zirvede tutarak Türk futbolunda bir Gençlerbirliği Oftaşspor gerçeği çıkartmasına rağmen, şampiyonluk apoletini takamadan ligin bitimine 6 hafta kala takımdan ayrılmak zorunda kalmıştı.

Ligin bitimine 6 hafta kala "İşime kimse karışamaz" diyerek Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile ters düştükten sonra görevine son verilen Metin Diyadin'in ardından Osman Özdemir'e emanet edilen Gençlerbirliği Oftaşspor, Süper Lig'e çıkmayı başarmıştı. Ama spor kamuoyu başarının mimarı olarak Metin Diyadin'i göstermişti. Diyadin ayrıca, Gökhan Gönül gibi bir yıldızı Türk futboluna kazandırdı ve Fenerbahçe'ye transferinde büyük rol oynadı.

- ESKİŞEHİRSPOR'DA DA KADERİ AYNI -
Bu sezonda Metin Diyadin'in teknik direktörlük yaşamında kaderi aynı oldu. Sezon başında Eskişehirspor ile anlaşıp güçlü bir kadro oluşturarak takımını zirveye taşıyan Metin Diyadin, takımı 28 maçta topladığı 48 puan ile yine zirvede iken ligin bitimine 8 hafta kala Gençlerbirliği Oftaşspor'da yaşadığı olayın bir benzerini Eskişehirspor'da yaşadı.

Sakaryaspor maçı öncesi "Beni ilk 11'de oynatmayacaksan kadroya alma" diyen Sergen'i "Benimle hiçbir futbolcu kadro pazarlığı yapamaz. Kulübün değerlerinin üzerine kimse çıkamaz" diyerek kadro dışı bırakınca Eskişehirspor Başkanı Nebi Hatipoğlu ile arasındaki ipler koptu.

0-0 biten maçtan sonra Başkan Hatipoğlu'nun Sergen'den yana tavır koyması nedeniyle Metin Diyadin'in görevine son verildi. Ardından Nejat Biyediç göreve geldi. Süper Lig'e direkt çıkamayan Eskişehirspor, play-off'a kaldı ve finalde Boluspor'u yenerek Süper Lig'e çıkmayı başardı.

- ÇAYKUR RİZESPOR İLE ANLAŞTI -

Gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek Çaykur Rizespor'la anlaşan Metin Diyadin, Gençlerbirliği Oftaşspor ve Eskişehirspor'da yaşadıklarını hatırlatarak, "Bir teknik adam ilkeleriyle yaşar. Ben çalıştırdığım takımlarda görevimi layıkıyla yaptım. Gençlerbirliği Oftaşspor'dan ve Eskişehirspor'dan gönderildikten sonra 'Acaba ben de hata yaptım mı?' diyecek türden hiç pişmanlık duymadım. Bir teknik adam ilkeleri ile doğrular için yaşar. Benim için önemli olan iki yıldır spor kamuoyunun bana verdiği büyük destektir. Hepsine teşekkür ediyorum. Asıl apolet de budur. Şimdi geleceğe bakıyorum. Yapacak çok işim var" dedi.

Eskişehirspor'un Süper Lig'e çıkmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Diyadin, "Eskişehirspor play-off maçlarına kalmadan şampiyonluğu hak etmişti. Eskişehirspor'un başarısının temelinde taraftarlarının büyük desteği var. Bu şampiyonluğun onların eseri olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Sergen Yalçın ile ilgili açıklama yapmak istemediğini söyleyen Metin Diyadin, "Çünkü sorun Sergen değil, kulüplerin yönetim anlayışıdır. Benim görevime son verilmesinin ardından yaşanan gelişmeler, o gün aldığım kararda kimin haklı, kimin haksız olduğunu açıkça ortaya koydu. O nedenle fazla yoruma gerek yok" şeklinde konuştu.

- ÇAYKUR RİZESPOR SÜPER LİG'E DÖNECEK -
Metin Diyadin, geriye değil geleceğe baktığını, artık bütün planlarını Çaykur Rizespor'un yeniden Süper Lig'e dönmesi için yaptığını kaydederek, şunları söyledi:
"Bu konuda Başkanımız Kadir Çakır ve yöneticilerle güçlü bir kadro inşa etmek için çalışıyoruz. Transfer edilmesi gereken futbolcular konusunda görüş alışverişimiz sürüyor. Bank Asya 1. Lig, zorlu bir lig. Daha zorlu olacağı görülüyor. O nedenle Çaykur Rizespor mutlaka tuttuğunu koparan bir takım olmalı. Bütün planlarımız yeniden Süper Lig'e dönmek için olacak. Çaykur Rizespor, Süper Lig'e dönmek zorunda. Bütün taraftarlarımız ve camiamızla elele vererek bunu başarabiliriz."

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 14:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan tarkan IP: 88.254.160.xxx Tarih : 14.06.2008 09:32:21

DİYADİN hoca omuzlarındaki FB apoletlerini sökmediğinden şampiyonluk göremedi. Ama RİZE onun için ideal yer nede olsa ÇAYKURRİZESPOR da FB nin alt şubesi. Burada başarılı olur. Hadi DİYADİN hoca Aziz başkanından 2-3 futbolcu iste versin sana bilirsin seni kırmaz