4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Çelik'ten Deniz Feneri yorumu

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Deniz Feneri davasında Başbakan'a iftira atıldığını belirterek, tüyü bitmemiş yetim hakkına el uzatanların hep birlikte karşısında duracaklarını kaydetti.


Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geldiği Rize'ye gelen Bakan Çelik, AK Parti İl Danışma Toplantısı'na katıldı. Bakan Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, CHP'nin yıllardır uyguladığını ileri sürdüğü anti demokratik uygulamalarından bahsederek, "1950 geldi gizli oy açık tasnif sistemi ile yapılan seçimde merhum Menderes ve arkadaşları, Demokrat Parti yani genel irade, yani milletimiz tek başına iktidara geldi. 1950'de halk Cumhuriyet Halk Partisi'ne öyle bir sille vurdu ki o sille halen CHP'lilerin yanağında bulunuyor ve 58 senedir CHP kendine gelemedi hiç merak etmeyin bundan sonrada gelemez" şeklinde konuştu.


Deniz Feneri davasını da değerlendiren Bakan Çelik, tüyü bitmemiş yetim hakkına el uzatanların hep birlikte karşısında olacaklarını belirterek, "Adeta 24 saat kar demeden kış demeden gecesini gündüzüne katan, çırasını yıldız yaparak bu memleket için gerçekten sağlığından fedakarlık eden ve 5 yıllık iktidar süresi içerisinde adeta 15 yıl yaşlanan sayın başbakanımıza maalesef haksız bir şekilde, insafsızca bazı ithamlarda bulunuyorlar. Sayın Başbakanımız neden bu kadar feveran etti. Bir medya grubuna karşı isim vererek neden bu kadar feveran etti.

Deniz Feneri davasından Almanya'da şu olmuş bu olmuş. Gerek ülke içerisinde gerekse ülke dışında. Bu memleketin inanç duygularını istismar ederek birileri para toplanda bunu haksız bir şekilde harcarsa, bunu şahsi menfaatleri uğruna harcarsa bizim elimizde onların yakasında olur. Halkımızın elide onların yakasında olur. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatan herkesin karşısında hep birlikte dururuz bu memleketin mahkemeleri de durur.

Dediler ki bu Deniz Feneri Almanya'daki parayı toplamış gelmiş bu parayı sayın Başbakanımızın Recep Tayyip Erdoğan'a vermiş. Sayın başbakanımızın şiddetle bu iftirayı tekzip edince, buna karşı adeta isyan edince bu sefer dediler ki hayır Başbakan'a değil başbakanlığa vermiş. Alman mahkemesi Başbakan'a da Başbakanlığa da bir kuruş verilmediğini ilan etmesine rağmen bu insanlar bir fazilet ve erdemlilik örneği göstererek milletin önüne çıkıp özür dilemediler. Başbakanımızın feveran etmesinin nedeni budur. Bizi neden yerden yere
vuruyorlar sevgili Rizeliler, çünkü bugün halkın çocukları iktidardadır da onun için" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 19:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?