4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

DP Genel Başkanı Rize'ye gelecek

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Çanakkale'den başlattıkları 'Beyaz Yürüyüş'le Türkiye'nin her yerini dolaştıklarını belirterek; "Bu ülkenin yarınlarına yönelik ama değerler üzerinde siyaset yapmadan, geleceğimiz üzerinden, hizmet üzerinden siyaset yapan, bir anlayışı Türkiye'yle buluşturmak için yürüyoruz" dedi. 

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, 2 günlük Rize ve Trabzon gezisi için sabah saatlerinde havayolu ile İstanbul'dan Trabzon'a geldi. Trabzon Havalimanı'nda DP GİK üyesi Süleyman Aydoğdu, DP Trabzon İl Başkanı Ahmet Uğurzihni, DP Rize İl Başkanı Tuncer Ergüven ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Genel Başkan Soylu, havalimanında basın mensuplarına bir açıklama yaptı. 

Memleketi Trabzon'da olduğu için mutlu olduğunu belirten Soylu, 5 ayı aşkın bir süredir Türkiye'nin en büyük siyasi geleneğinin liderliğini, genel başkanlığını büyük bir onurla sürdürdüğünü hatırlattı. Türkiye'nin içinde bulunduğu sistem krizine karşı Demokrat Parti'nin bu milletle, milletin değerleriyle bu milletin yarınlarıyla örtüştüğünü herkese anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Genel Başkan Soylu "Adı 'Beyaz Yürüyüş' olan bu beyaz yürüyüşte Çanakkale'den başlayıp ülkemizin hemen hemen birçok
bölgesini ve birçok insanını gördük. Demokrat Parti'yi yeniden milletle bütünleştirmeye çalışıyoruz. Ahlaklı siyaseti, ahlaklı demokrasiyi, 70 milyonun mutabakatını ve kardeşliğini, bu coğrafyada güçlü bir Türkiye'yi, modern bir Türkiye'yi oluşturabilmek için yollara düştük" diye konuştu.
Bugün Türkiye'nin ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu kaydeden Soylu "Türkiye bugün arada kalmaya mahkum ediliyor. Arada kalmayın, ne dinin siyasallaşmasına, ne laikliğin siyasallaşmasına, ne milliyetçiliğin siyasallaşmasına prim verin. Demokrat Parti'yle bu ülkenin bütün değerlerine, milli değerlerine, manevi değerlerine, bu ülkenin yarınlarına yönelik ama değerler üzerinde siyaset yapmadan, geleceğimiz üzerinden, hizmet üzerinden siyaset yapan, bir anlayışı Türkiye'yle buluşturmak için yürüyoruz.
Gittiğimiz her yerde bazen esnafıyla bazen işçisiyle, bazen çiftçisiyle ve bazen işadamıyla, bazen köylüsüyle, bazen kentlisiyle herkesle beraber olmaya çalışıyoruz. Bir taraftan milletimizi dinliyoruz diğer taraftan o dinlediklerimizle beraber, onlarla örtüşen milletimizin talep ettiği bir siyaset anlayışını, Demokrat Parti'nin kendisiyle bütünleştirebileceğini bu büyük milletimize anlatmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Genel Başkan seçilmeden önce Çayeliler'e söz verdiğini hatırlatan Soylu "Aylar önce söz verdim. 'Çayeli'nde eğer bir kongre olursa muhakkak geleceğim' diye. Şimdi sözümü yerine getiriyorum. Sözümü unutmadım. Bir sözüm üzerine geldim. Yoksa Karadeniz'de 8-10 günlük Artvin'den başlayan Samsun'a kadar süren 2 ayrı program gerçekleştireceğiz" açıklamasını yaptı.
Soylu, Karadenizlilerin bir özelliğinden de bahsederek "Karadenizliler kendi memleketlerini görmezlerse gıdalarını eksik alırlar. Biraz gıda almaya, biraz kuvvet almaya, biraz güç almaya geldik. Allah hayırlı, uğurlu etsin" dedi.
DP Genel Başkanı Soylu, havalimanında kendisini bekleyen kalabalıkla tek tek tokalaşarak horon ekipleri ile birlikte horon oynadı. Soylu, daha sonra karayolu ile Rize'ye hareket etti

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 13:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?