4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Dünya Rizeliler Günü öne alındı

Dünya Rizeliler Günü Tertip Komitesi bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Dünya Rizeliler Günü'nü Ramazan ayı ile çakıştığı için öne aldı.

Türkiye ve dünyanın diğer ülkelerinde yaşayan Rizelileri Ağustos ayının son Pazar günü bir araya getirmek için Rize Valiliği tarafından ilan edilen ve geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da katılımı ile ilki gerçekleştirilen Dünya Rizeliler Günü bu yıl Ramazan ayı ile çakıştığı için 23-24 Ağustos tarihleri arasına alındı.

Dönem başkanlığı Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuş'un yaptığı Dünya Rizeliler Günü, Tertip Komitesi konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Rize Valisi Kasım Esen, başkanlığında yapılan toplantıda Ağustos ayının son Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanan Dünya Rizeliler Günü'nün Ramazan ayına denk geldiği için 23-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilmesi, Ağustos ayının dünyada yaşayan Rizeliler’in Rize'de bir araya gelme günü ilan edilmesi ve yayla şenliklerinin Ağustos ayı içerisinde yapılması gibi kararlar alındı.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 16:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?