4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Düşük kalite akaryakıt böyle yakar

Rize Belediye Başkanı, belediyeye düşük kalite akaryakıt sattığını belirlediği kişiden önce borcu olmadığına dair kağıt aldı, sonra yakalattı

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, belediyeye düşük kalitede fuel-oil yakıtı verdiğini öğrendiği akaryakıt istasyonu sahibini oyuna getirerek yakalattı. Petrolcüye, 190 Bin YTL’lik alacağından vazgeçmesi halinde durumu savcılığa intikal ettirmeyeceğini söyleyen Başkan Bakırcı, petrolcüyü, ‘alacağını tahsil ettiğine’ ilişkin belgeyi imzalamasının ardından çağırdığı polislere teslim etti. Gözaltına alınan petrolcü Şener Tokgöz, dolandırıcılıktan tutuklandı.

Trabzon’da faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonu Rize Belediyesi ile 82'nci Yıl Devlet Hastanesi’nin fuel-oil alım ihalesini düşük teklif vererek kazandı. Firma sahibi Şener Tokgöz, tankerlerle Rize Belediyesi’ne bağlı asfalt şantiyesi ile 82'nci Yıl Devlet Hastanesi’ne fuel-oil nakline başladı. Ancak bir süre sonra belediyenin asfalt tesisi arızalandı. Tesisin, düşük kalitedeki fuel-oil nedeniyle arızalandığı, 4 numara yakıt yerine 6 numara yakıt verildiği saptandı.

Önce belge imzalattı

Bunun üzerine harekete geçen Başkan Bakırcı, makamına çağırdığı Şener Tokgöz'e yaptıklarının ortaya çıktığını belirterek, belediyeden alacağı olan 190 bin YTL’yi bağışlaması halinde durumu polise bildirmeyeceğini söyledi. Şener Tokgöz bunun üzerine 190 Bin YTL alacağını tahsil ettiğine ilişkin bir belgeyi imzaladı. Ancak Başkan Bakırcı, belgeyi almasının ardından polisi çağırdı ve Şener Tokgöz'den şikayetçi oldu. Tokgöz'ün gözaltına alınması Rize Belediyesi güvenlik kameralarına da yansıdı. Polis, Şener Tokgöz'ün 82'nci yıl Devlet Hastanesi’ne fuel-oil getirdiği tankerde yaptığı kontrolde, 14 bin litre olması gereken fuel-oil'in 5 bin 100 litre olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan Şener Tokgöz, ‘ihale edimlerine fesat karıştırmak’, ‘devlet kurumlarını zarara uğratmak’ ve ‘dolandırıcılık’ suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

'Zararı karşıladık'

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yaptığı açıklamada buu kişinin belediyeye eksik yakıt veremediğini, bu nedenle düşük kalitede yakıt vererek belediyeyi dolandırdığını belirterek şunları söyledi: “Durumu tespit edince oluşturduğum bir ekiple şahsı takip ettirdim. Sonunda makamıma çağırıp yaptığı dolandırıcılıkları yüzüne söyledim. 190 bin Ytl borcumuzu almış sayması halinde şikayetçi olmayacağımızı söyledim. Alacağını tahsil ettiğine dair belgeyi imzalayınca da polise teslim ettim. Yıllardır belediyeye bu şekilde fuel-oil vermiş. Bize verdiği zarar bu rakama eş değerdi. Biz zararımızı karşılamış olduk.”

14bin litre yerine 5 bin litre

Bu arada, Şener Tokgöz'ün dolandırıcılık olayında farklı yöntemler kullandığı ortaya çıktı. Tankerin içerisindeki üç bölmeden birine 4 numara, diğer ikisine ise 6 numara kaçak fuel-oil doldurarak sevkiyat kaptığı belirlendi. Trabzon’dan yükleyip Rize’ye getirdiği fuel-oil'i 4 numara olan bölümden alınan numune ile tahlil ettiren Tokgöz'ün, Çaykur’da tankeri tarttırıp 14 bin litre olduğuna dair resmi belge aldığı belirlendi. Ancak tankerin Rize 82'inci Yıl Devlet Hastanesi’ne giderek yakıtı boşaltması gerekirken, Trabzon’a dönerek yakıtın büyük bölümünü burada boşaltıp geri geldiği ve hastaneye 14 bin litre yerine sadece 5 bin 100 litre fuel-oil verdiği ortaya çıktı. Şener Tokgöz böylece bir tankerden 20 bin Ytl civarında haksız kazanç sağladı.

Radikal
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 08:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osmanuzun IP: 88.230.202.xxx Tarih : 25.06.2008 03:16:06

domuzkapanına duşurdun petrolcıyı helal olsun sana başkan daha cok kapan lazım sana bu ulkenın anasını boyle ağlattılar gelkı ıyı edıyor başkan ama bu ulkede ne şansızlık var ıyı calışan durust ınsanların dğerı olmuyor calışmak lazım cok yanlış yapanlara ıyşallah ders olurda haramı ışlere bulaşmazlar daha avlanacak cok avlarda vardur olarıda domuz kapanına bı gun duşurursunuz ıyı clışmalar