4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Ekmek savaşları

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'de gramajı düşürülerek ekmeğe yapılan gizli zammın geri çekilmemesi halinde belediye olarak ucuz ekmek satışına başlayacaklarını açıkladı. 

Rize'de fırıncılar tarafından yapılan gizli ekmek zammını eleştiren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "İlimizde gerekenden fazla fırın var. Bu nedenle bir fırın günde 3 bin ekmek çıkartması gerekirken bin ekmek çıkartıyor. Bu maliyetlerin artmasına neden oluyor. Fırıncılarda kar oranlarının düşmemesi için ekmeğin gramajını düşürerek tüketiciyi mağdur ediyor. Ben fırıncılarımızı uyarıyorum. Bizim ekmek fiyatlarına karışmak gibi bir yetkimiz yok. Ancak ekmeğin gramajı eskisi gibi 200 gramdan 250 grama yükseltilmez ise bir fırınımız ile anlaşarak Rize Belediyesi olarak ucuz ekmek çıkartıp satacağız" dedi.
Başkan Bakırcı, toplu taşıma ücretlerine de zam yapılmayacağı müjdesini vererek "Toplu taşımacılar ısrarla taşıma ücretlerine zam yapılmasını istiyor. Rize Belediyesi olarak toplu taşıma ücretlerine zam yapmayacağız. Duraklarda bir çok kaçak araç çalıştırılıyor. Bizim tümünden haberimiz var. Kazançlarının artmasını istiyorlarsa kaçak araçları aralarında çalıştırmasınlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 15:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?