4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Eli silahlı genç panik yarattı!

Rize'de, bir bayanla birlikte geldiği pastanede belinden çıkardığı silahı kendisine doğrultan bir genç paniğe yol açtı.

Olay, bugün öğle saatlerinde Rize'nin Atatürk Caddesi'nde bir pastanede meydana geldi. İsminin N.S. (26) olduğu öğrenilen şahıs, G.M. (30) isimli bir bayanla pastaneye geldi. Masada otururken bir anda belinden çıkarttığı silahı kendisine doğrultan N.S., pastane işletmecisinden polisi aramasını istedi.

Olay yerine gelen polisler pastanede bulunan müşterileri dışarı çıkarttıktan sonra çevrede güvenlik önlemi aldı. Rize Asayiş Şube Müdürü Mikail Türker, elinde silah bulunan N.S.'yi yanındaki bayanı bırakması konusunda ikna etmeye çalıştı. Bu sırada olay yerine bir ambulans getirildi. Rize Asayiş Şube Müdürü Mikail Türker, uzun süren çabaları neticesinde N.S.'yi ikna etmeyi başardı.

Pastaneden ilk olarak Rize'de özel bir güvenlik kursunda yöneticilik yaptığı öğrenilen G.M. isimli bayan çıktı. N.S. de daha sonra silahını bırakarak polise teslim oldu ve sorgulanmak üzere Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne götürüldü. Polisteki ifadesinde N.S., yanında bulunan G.M.'nin müdiresi olduğu güvenlik kursuna kayıt yaptırdığını ve 550 YTL ödediğini, kurstan kaynaklanan bir hatadan dolayı sınava giremediğini ve güvenlik sertifikası alamadığını belirtti.

Parasını geri almak için tekrar kursa gittiğini ancak ödediği paranın bir bölümünün kendisine ödenerek kurstan uzaklaştırıldığını anlatan N.S., bunun üzerine konuşmak için G.M.'yi pastaneye davet ettiğini ifade etti. Olay sırasında pastane içinde bulunan bir görgü tanığı, "Yanındaki bayanla birlikte gelen genç, bizden polisi aramamızı istedi. Elinde silah vardı ama silahı kıza ve bize doğrultmadı" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 16:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?