4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Erdoğan Arıca'ya 1 maç men

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Erdoğan Arıca'ya 1 resmi müsabakadan men cezası, Çaykur Rizespor yöneticisi Yusuf Turanlı'ya ise 8 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

Trabzonsporlu futbolcu Barış Memiş'in Beşiktaş maçında gördüğü ikinci sarı kartın iptal edilmesi ve buna bağlı olarak kırmızı kartın silinmesi talebinini de reddeden kurul, ayrıca Galatasaray, Denizlispor, Çaykur Rizespor ve Sivasspor kulüplerini de biner YTL para cezasına çarptırdı.

PFDK, bugün yaptığı toplantıda, Turkcell Süper Lig'de 15 Mart tarihinde oynanan Bursaspor-Çaykur Rizespor maçında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Çaykur Rizespor Teknik Direktör Erdoğan Arıca'ya 1 maç resmi müsabakadan men cezası verirken, aynı maçta görevli olmadığı halde saha içinde yer alarak talimatlara aykırı davranan Çaykur Rizesporlu yönetici Yusuf Turanlı'yı da 8 gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırdı. Kurul, ayrıca Beşiktaş maçında 2 sarı kart görerek kırmızı kartla oyun dışında kalan Trabzonsporlu Barış Memiş'in gördüğü ikinci sarı kartın iptal edilmesi ve buna bağlı olarak kırmızı kartın silinmesi talebini de reddetti. Kurul, Galatasaray, Denizlispor, Çaykur Rizespor ve Sivasspor kulüplerini de biner YTL para cezasına çarptırdı.

PFDK'nın verdiği diğer cezalar ise şöyle:
"1 maç seyircisiz oynama cezası: Altay, Fatih Karagümrük, Zonguldakspor
21 gün hak mahrumiyeti: Muammer Çelik (Kocaelisporlu yönetici), Abdullah Bilir (Fatih Karagümrük yöneticisi)
15 gün hak mahrumiyeti: Ali Yavuz (Karşıyaka yöneticisi)
3 maç: Zafer Özden (Altınordu), Serdar Kuni (Cizrespor Kulübü Doktoru)
2 maç: Olcay Çetinkaya ve Adem Alkurt (Fatih Karagümrük), Neşet Muharrem (Karşıyaka kaleci antrenörü)
1 maç: Hakan Tecimer (Çaykur Rizespor yardımcı antrenörü), Seyfi Şenol (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kaleci antrenörü)
17 bin YTL: Fatih Karagümrük
6 bin YTL: Gümüşhanespor
5 bin YTL: Kocaelispor, Karşıyaka, Bafra Belediyespor
4 bin YTL: Tokatspor
3 bin YTL: Zeytinburnuspor
Bin YTL: Eskişehirspor, Antalyaspor, Giresunspor, Sakaryaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Etimesgut Şekerspor, Bingöl Belediyespor, Şırnakspor, Kastamonuspor, Kütahyaspor, Mustafakemalpaşaspor, Zonguldakspor"

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 11:34:20
Güncelleme :19 Mart 2008 Çarşamba 11:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?