4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Erdoğan Rizespor'a ümit verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınmasından rahatsızlık duyanlar olduğunu söyledi.


Dün akşam Rize'ye gelerek Güneysu ilçesi Merkez Mahallesi'ndeki evinde geceyi geçiren Başbakan Erdoğan, bugün öğle saatlerinde evinden çıkarak Güneysu ilçe merkezine geldi. Burada vatandaşlarla selamlaşan Erdoğan, daha sonra Güneysu Merkez Camii'nde Cuma namazını kaldı. Başbakan Erdoğan, Cuma namazı sonrasında Güneysu ilçe merkezinde hayırsever iş adamları tarafından yaptırılan Güneysu Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi ve diğer bazı tesislerin açılış törenine katıldı.


Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada iktidarları döneminde Rize'de ve Karadeniz Bölgesi'nde yapılan çalışmaları anlattı. Eğitime büyük önem verdiklerini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Hükümet olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye, okulları en iyi eğitim imkanlarıyla donatmaya önem veriyoruz. Çocukların ufku açık, zihni açık, düşünen, üreten, değerlendiren ve ülkesine katkı sağlayan bireyler olmaları Türkiye'nin kurtuluşudur, geleceğimizin kurtuluşudur. Bu sebeple temeli atılan her okulu, Türkiye'nin aydınlık geleceğine doğru büyük bir adım atmış olarak görüyor ve bu inançla yaklaşıyoruz. Zira her açılan derslikle Türkiye'nin gücüne güç katıyoruz. Bu sebeple açılan, temeli atılan her okul inanın ki bizlere büyük bir heyecan ve ümit veriyor."


Rize ve bölgede yıllardır yarım bırakılan birçok yatırım ve işin kendi dönemlerinde tamamlanarak hizmete açıldığını hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin her alanda büyük bir dönüşüm ve gelişim içinde olduğunu belirterek "Nerede büyük bir gelişme yaşanıyorsa, Rize'de de aynısı yaşanıyor" diye konuştu.


"Türkiye gibi Rize'nin de kaybolan yıllarını telafi ediyoruz" diyen Erdoğan, amaçlarının Rize'yi sadece çay ile geçinen bir il olmaktan çıkarıp kenti her alanda gelişen ve gelişmeye açık bir il haline getirmek olduğunu söyledi.


Rize'de birçok önemli yatırımın yapıldığını anlatan Erdoğan, yapımı devam eden spor tesislerinin de kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını belirtti. Erdoğan, konuşmasında, "Rizespor da önümüzdeki yıldan itibaren maçlarını burada oynayacak. Ben inanıyorum ki Rizespor gelecek yıl tekrar Süper Lig'e dönecektir" dedi.


TÜRKİYE'NİN GELİŞMESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR
Ülke gündemiyle ilgili konuşmasında sürekli muhalefete yüklenen Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin son yıllarda çok önemli gelişmeler yaşadığını ve önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi. Birilerinin bu tablodan rahatsız olduğunu ileri süren Erdoğan, şöyle konuştu: "Türkiye'yi siyasi ömürleri boyunca felaketlere sürükleyenlerin bugün yaşanan gelişmeleri onaylamasını beklemiyoruz."
Bir kabuslar ülkesi olan Türkiye'nin bugün artık bir umutlar ve fırsatlar ülkesi haline geldiğini iddia eden Erdoğan, ülkenin her yerinde ve her köşesinde bu gelişmenin hissedildiğini ifade etti.


Türkiye'de yaşanan gelişmelerden rahatsızlık duyanlar olduğunu tekrarlayan Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "İşlerin yolunda gittiği bir Türkiye onların istediği bir Türkiye değildir. Büyüyen, gelişen, kalkınan, refahını artıran, özgürlüklerle yaşayan bir Türkiye onları her zaman rahatsız ediyordu. Bugün de rahatsız oldular. Yapılanı bozarak, bu ülkenin genç insanlarının hayallerini ve umutlarını yıkarak, Türkiye'yi yeniden istikrarsızlığın sürdüğü bir ortama geri döndürmek istiyorlar. Çünkü onlar temiz havada nefes alamıyorlar, çünkü onlar puslu havada siyaset yapmaya alışkın. Çünkü onlar kendi çıkarlarını milletin çıkarından üstün tutuyorlar."


SULAR ASLA YOKUŞA AKMAZ
"Şunu herkes bilsin ki, 2002'den bu yana çok şey değişti. Artık bu karanlık senaryolar, bu milleti, medeniyet yürüyüşü yolundan asla çeviremez" diyen Erdoğan, hiç kimsenin Türkiye'nin refaha, aydınlığa, umuda yönelen rotasını değiştiremeyeceğini söyledi.


"Türkiye'nin aydınlığa doğru yürüyüşü ne benim ne partimin ne başkasının davasıdır" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti. "Bu dava milletin davasıdır. Biz o iradeyle hareket ediyoruz. Bu partiyi ben kurmadım, bu partiyi Hasan Hüseyin bir iki kişi kurmadık. Bu partiyi millet kurdu ve milletin iktidarı da onun için çok kısa zamanda geldi. 16 ay sonra iktidar geldi yüzde 34, 4 ile. Arkasından yüzde 47. İktidardayken yüzde 47. Ama ben buradan milletime seslenmek istiyorum. Ayırımcılığın olmadığı bir anlayışla 81 vilayetin 80'inde milli irade bize yetki verdi. Türkiye'yi, etnik milliyetçilik yapmaksızın, dinsel milliyetçilik yapmaksızın yönettiklerini anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Birbirimizi el ele, omuz omuza, dayanışma halinde desteklersek ve "Her şey Türkiye için" dersek bizi kimse tutamayacaktır."


Milleti aydınlık yoldaki yürüyüşünden hiçbir gücün ayıramayacağını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şunu herkes bilmelidir ki sular asla yokuşa akmaz. Bu yürüyüş milletin yürüyüşüdür, Türk milletinin yürüyüşüdür. Biz her zaman bunu söyledik. Bizim siyasetimizin temeli millet iradesidir. Bizim istikametimiz milletin istikametidir. Bizim muradımız milletin muradıdır ve bu istikamette de yolumuza devam edeceğiz."


Muhalefeti yapılanların önünü tıkamak, sürekli olumsuzluklar üreterek çözümsüzlükler peşinde olmakla suçlayan Erdoğan, şöyle konuştu: "Kim fikir yerine, çözüm yerine proje yerine sürekli laf ve gerilim üreterek bir şeyler yapmaya çalışıyorsa bana zarar vermez. Ülkeme zarar verir. Ben diyorum ki; ey muhalefet. Bir şey yapmak, iktidar yarısına ortak olmak istiyor musun? O zaman ne yapacağını söyle. Sürekli olarak olumsuzlukların adresi olma. Gel bize de yardımcı ol. De ki; şurada yanlışınız var. Doğrusu budur de. Eğer biz bunu yapmıyorsak ondan sonra git bizi halka şikayet et, halka anlat. Ama bir gün kalkıp da bize reçete sunamadınız. Şu sıkıntı var, sunu şöyle yaparsanız Türkiye başar ere sürükleyenlerin bugün ılı olur diyemediniz. Reçeteleri yok ki. Böyle bir dertleri yok ki. Her zaman gerilimden yana olmak, dertleri bu."


Erdoğan, hükümet olarak sürekli düşündüklerini belirterek "Ekonomide bugün ne yapmamız lazım, yarın ne yapmalıyız ki dünya ekonomileri içinde ilk 10'a girelim. Zira biz Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarını ilk 10'un içindeki Türkiye olarak yaşamak istiyoruz. Bunun için gayret gerekiyor, üretim gerekiyor, çaba gerekiyor. Ama bunun içinde dertli olmak gerekiyor, dertli. Bunlarda o dert yok" ifadelerini kullandı.

BU MİLLET KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞAN BİR MİLLETTİR
Başbakan Erdoğan, daha sonra toplu açılışları gerçekleştirilen okulları yaptıran hayırsever iş adamlarına teşekkür ederken, törene katılanlar ile kendisine yapılan bir sürprizi paylaştı.


Güneysu Anadolu Öğretmen Lisesi'ne annesinin dedesi Kemal Mutlu'nun isminin verilmesinin kendisini son derece mutlu ettiğini anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Kemal Mutlu annemin dedesidir ve Sarıkamış şehitlerindendir. Arkadaşları, "Biz Kemal'i tüfeğine sarılmış olarak donmuş gördük ve kirpiklerinden, gözlerinden akan yaşların adeta buz parçası olduğunu gördük. Orada öyle donup şehit olmuş" dediler. Arkadaşlarım da bana böyle güzel bir sürpriz yaptılar. Tabii Sarıkamış'a buradan gidip de dönemeyen 40-50 bin şehit var. Bunlar araştırılıyor. Düşünün buradan Sarıkamış'a. Bu millet böyle bir millettir ve küllerinden tekrar doğan bir millettir. Onun için bu milletin evlatları onları hiçbir zaman unutmadı, unutmuyor. Ne dedik biz, Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber" Ve bunu hep böyle gördük, böyle bildik."


Başbakan Erdoğan, konuşmaların ardından Güneysu Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi'nin ve Güneysu Nuri Cıngıllıoğlu Öğrenci Pansiyonu, Güneysu İMKB İlköğretim Okulu, Ardeşen Işıklı İlköğretim Okulu, Ardeşen Metem Çelik Çerçeveli Taşınabilir Ek Binası ve Güneysu Belediye Başkanlığı'na ait tesislerin hayırsever iş adamlarıyla birlikte toplu açılışını gerçekleştirdi.


Başbakan Erdoğan daha sonra hayırsever iş adamları Halit Cıngıllıoğlu, Ahmet Gür, Mehmet Gür, Talip Öztürk, Atif Ketenci, Ali Yazıcı, Talip Kahraman, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan'a teşekkür plaketi verdi.


Başbakan Erdoğan törende halk oyunları gösterileri yapan kız folklor ekibine kitap armağan etti. Açılış törenine katılan öğrenciler bir saat süren açılış töreninde yağmur altında ıslandılar.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 18:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
duygu mamat IP: 78.169.48.xxx Tarih : 19.07.2008 21:11:36

ben halk oyunları takımında oynayan bir kızım.başbakan tayip erdoğan nın yanında oynamak beni çok mutlu etti.bazı arkadaşlarım ı fotograf almadı ama beni aldıı çok mutluyum çok