4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Erkekler önde kadınlar arkada

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti iktidarının millet ile hükümet arasındaki bariyerleri kaldırdığını söyledi.


İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin Rize İl Kadın Kolları Kongresi'ne katılan Yazıcı, milletin önü tıkandığı zaman sessiz kaldığını ancak sandık önüne geldiği zaman sandığa damgasını vurarak önünü açtığını belirtti.


1950 seçimlerinin, 1983 seçimlerinin ve 2002 seçimlerinin bunlara örnek olduğunu ifade eden Yazıcı, "Burada, halkın sandığa iradesini yansıtmasının benzerlikleri var. Bu benzerlik bunların bu toprağın insanı oluşudur. Bu topraklar üzerinde yaşayan halk ile ortak paydalarının çok oluşudur. Millet bunu keşfediyor. Seçim geldiği zaman iradesini sandığa yansıtıyor. Biz iktidara geldiğimizde hükümetle milletin irtibatı yoktu. Hem lisanen yoktu, hem gönül olarak yoktu hem de fiilen yoktu. Başbakanlığın önünde bariyerler vardı. Vatandaş oradan geçemezdi. Ankara'da, Kızılay'da ve başbakanlığın önünde bariyerler vardı. Milletle hükümet arasında gönül bağı olmadığı gibi fiilen bariyerler vardı. Bunları çektik söktük attık" dedi.


Tek liste ile gidilen kongrede, Nuran Alım, iki dönemdir üst üste İl Kadın Kolları Başkanlığı yapan Melahat Taşpınar'dan görevi devraldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 14:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?