4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Eski Özel Harekatçı polis tutuklandı

Evinde bomba bulundurduğu gerekçesiyle hakkında yakalama emri bulunan eski bir polis memuru, gazeteci olarak ortaya çıktı.


Rize'de meydana gelen olayda, Savaş K. isimli bir kişi kendisini Sabah Gazetesi'nin sorumlusu olarak tanıtarak gazete için eleman aradığına dair broşür dağıttı. Dağıtılan broşürlerde gazete için dolgun ücretle çalıştırılacak çok sayıda personel alınacağı, bu elemanların altı aylık bir eğitimden sonra meslek sahibi yapılacağı duyuruldu.


Olayı haber alan Sabah Gazetesi Bölge Sorumlusu Ahu Bozlar ise Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunarak kendisini Sabah Gazetesi'nin sorumlusu olarak tanıtan şahsın gazete ile bir ilişkisi bulunmadığını bildirdi. Harekete geçen Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şahsı MÜSİAD Rize Şubesi'nin salonunda iş başvurusunda bulunan yaklaşık 20 genç ile toplantı halinde iken yakaladı.

Rize Adliyesi'ne gönderilen Savaş K.'nın eski bir özel harekatçı polis olduğu ve Gaziantep'te görev yaparken istifa ederek görevinden ayrıldığı, evinde bomba bulundurduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Savaş K., Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
Olayla ilgili inceleme sürüyor

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 13:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?