4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Eski ve yeni Rize fotoğrafları sergide

Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bir fotoğraf sergisi açıldı.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışını Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Vali Yardımcısı Fuat Güler ve araştırmacı yazar Fatih Sultan Kar birlikte yaptılar.

Sergide Fatih Sultan Kar tarafından derlenmiş eski Rize fotoğrafları ve Rize konulu yeni fotoğraflar sergilendi. İhlas Haber Ajansı Rize Muhabiri Göktürk Fırat’ta sergiye üç fotoğrafı ile katılırken, Fırat’ın fotoğraflarını inceleyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize’de sonbaharı anlatan fotoğrafın kendisine öğrencilik yıllarını hatırlattığını söyleyerek duygulandığını dile getirdi.

Fotoğrafların geçmişin belgesi olduğunu belirten Bakırcı, “Fotoğraflar zamanın tanığı ve gelecekteki belgesidir. Bu nedenle Rize konulu fotoğraflara önem veriyoruz. Bu sergiye eserleri ile katılan herkese teşekkür ediyorum“ dedi.

Öte yandan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 2 Mart dolayısıyla düzenlemeyi planladıkları şenlikleri iptal edeceklerini belirterek, “Bilindiği gibi askerimiz Kuzey Irak’ta vatanımızın ve milletimizin bütünlüğü için mücadele vermektedir. Askerimiz cephede yoğun kış şartlarına rağmen kahramanca mücadele verirken milletimiz gelen şehit haberleri ile yaralanmaktadır. Bu nedenle 2 Mart Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla önceden planladığımız etkinlikler çerçevesindeki eğlence programlarını iptal ettik” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 15:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?