4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Evlerinin önündeki okula gidemiyorlar

E-Kayıt Sistemi nedeniyle Rize'nin Müftü Mahallesi'ne sınır olan Gülbahar Mahallesi sakinleri öğrencilerini 20 metre uzaklıktaki Çaykur İlköğretim Okulu'na kaydettiremiyor.


Rize Valiliği'nin E-Kayıt Sistemi'ne dayandırarak bu yıl başlattığı uygulama aynı okulda okumak isteyen kardeşleri bile ayırdı. Rize'de E-Kayıt sistemine bağlı olarak bu yıldan itibaren öğrencilere bağlı bulundukları mahalle için belirlenen okulda kayıt zorunluluğu getirilirken, Müftü Mahallesi'ne sınır olan Gülbahar Mahallesi sakinleri evlerine 20 metre mesafedeki Çaykur İlköğretim Okulu'na kayıt yaptıramıyor. Geçtiğimiz yıllarda okula 20 metre mesafede oturan Gülbahar Mahallesi sakinleri o dönem
çocuklarını Çaykur İlköğretim Okulu'na kayıt yaptırırken, bu yıl okula yeni başlayacak öğrencilerini aynı okula kayıt ettiremediler. Bir çok veli çocuklarından bir tanesi Çaykur İlköğretim Okulu'nda okurken, diğer çocuklarını evlerine kilometrelerce uzaktaki Vakıflar İlköğretim Okulu'na kaydettirmek zorunda kaldılar.
Uygulamadan dolayı evinin karşısında bulunan Çaykur İlköğretim Okulu'na değil de evinden kilometrelerce uzakta bulunan Vakıflar İlköğretim Okulu'na gitmek zorunda kalan Esra Sargın isimli öğrenci, "Bu okul hemen evimin yanında. Ama beni bu okula almıyorlar. Karşı apartmandaki tüm arkadaşlarım bu okulda okuyor. Bende bu okulda okumak istiyordum" dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Zeki Kayalı isimli bir vatandaş ise torunlarının uygulama yüzünden farklı okullarda okuduğunu belirterek, "Evimiz okula 20 metre mesafede. Okul iki mahallenin ortasında kurulmuş. Torunlarım pencereden bu okula bakıyor. Ama bir tanesi önce kayıt yaptırdığı için bu okulda okuyan diğer kardeşi ise başka bir okulda okuyor. Bunun düzeltilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Bazı velilerin ise çocuklarını evlerinin yanındaki okula verebilmek için hemen sokağın karşısında adres gösterdikleri, ancak yanlış adres bildirimi yaptıkları için de 500 YTL para cezasına çarptırıldıkları öğrenildi.
Öte yandan, Piri Çelebi Mahallesi'nde bulunan Valilik Konağı'nda oturan Vali Kasım Esen'in çocuğunun ise Çaykur İlköğretim Okulu'nda eğitim gördüğü öğrenildi.
Konuyla ilgili milli eğitim valilik herhangi bir açıklama yapmadı.

İha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 19:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?