4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Gizli ekmek zammına tepki

Vatandaşı mağdur eden ekmekteki gizli zam Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcının gündeminde. Rize`de ekmeğin komşu illere göre % 20 daha zamlı fiyata satıldığını tespit ettiklerini belirten Başkan Bakırcı fırıncılara bir uyarıda bulundu.

Rize’de fırıncıların 500 Ykr’ye sattığı 250 gram ekmeğin gramajını 200 grama düşürerek yaptıkları gizli zamma karşı çıkan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; Rize,Trabzon,Giresun ve Artvin de ki 50 fırından aldırdığı ekmek numuneleri ile basın toplantısı düzenledi. Bakırcı, Rize’de % 20 daha fazla zamlı ekmek satışı yapıldığını açıklayarak 15 gün içinde zammın geri çekilmemesi halinde açacakları satış noktası ile anlaşmalı fırınlardan alacakları 250 gram ekmeği 350 Ykr’ye satacaklarını açıkladı.


Rize’de Fırıncılar odası maliyetleri öne sürerek 500 Ykr’ye satılan 250 gram ekmeğin gramajını 200 Ykr’ye düşürerek yaptığım zam tartışmalara neden oldu. Zamma karşı çıkan Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize,Trabzon,Artvin ve Giresun illerindeki 50 ayrı satış noktasından aldırdığı ekmeklerle basın toplantısı düzenledi. Başkan Bakırcı, “Birkaç ay önce Rizeli fırıncılar bize gelerek ekmeğe zam yapmak istediklerini söylediler. Bende böyle bir zam halinde yargı yoluna başvuracağını ve zammı kabul etmeyeceğimi söyledim. Ama fırıncılarımız ekmeğin gramajını düşürerek gizli bir zam yaptı. Bizde bölgedeki illerden 50 fırından ekmekler aldırdık. Fiyat ve gramajlarını karşılaştırdığımızda Rize’deki ekmeğin yüzde 20 daha zamlı satıldığını gördük” dedi



Başkan Bakırcı, fırıncıları zammı geri çekmeleri konusunda uyararak “Eğer 15 gün içerisinde zammı geri çekmezlerse açacağımız ekmek satış noktası ile anlaşmalı fırınlardan alacakları 250 gram ekmeği maliyetine 350 Ykr’den satışa sunacağız” diye konuştu. Başkan Bakırcı, fırını bulunan üç Belediye Meclis üyesinin olduğunu da belirterek “Ben aracı olmaları için kendi partimdeki üç belediye meclis üyesine durumu izah ettim. Bu işte onların öncü olmasını bekliyorum” dedi.

rize belediyesi
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 15:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?