4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Gözyaşının rengi yoktur

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, "Türk Kızılayı, din, dil, ırk ve cinsiyet ayırımı gözetmeden herkese yardım götürür" dedi.


Rize'de Türk Kızılayı Giysi Evi ve Mobil Kan Toplama Aracı törenle hizmete girdi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, teknolojide ileri seviyelere ulaştıklarını belirterek şöyle konuştu: "2005 yılında genel kurulumuza gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bize şunu söylemişti 'bir elinde kan torbası. Bir elinde doktor reçetesi olan vatandaşımı sokakta görmek istemiyorum. Kızılay bu perişanlığı çöz.' Biz üç yıldır dünyadaki teknolojiyi takip ediyoruz. Ülkemize bunu taşıyabilmek için üstün bir
gayret içerisindeyiz. Dünyada teknolojide söz sahibi birçok ülkeden öne geçmiş durumdayız."


Türk Kızılayı olarak gözyaşlarının rengi olmadığına inandıklarını belirten Küçükali, sözlerine şöyle devam etti: "Geçen günlerde Yemen'de bir sel felaketi oldu.Yemen bizim dedelerimizin at koşturduğu, meydanlarında kılıç salladığı, dedelerimizin mezarlarının olduğu yer. Buraya ilk önce Türk Bayrağı'nın gitmesi gerekiyordu. Bizde bunu yaptık. Sel felaketinde buradaki insanlara ilk yardım elini uzatan Türk Kızılayı olmuştur. Bu Türk milletinin merhamet elidir. İnsanımızdaki sevgiyi de orada gördük.

Bir sabah kalktık baktık ki Pakistan'da deprem olmuş. Tam Afganistan sınırında çatışmaların olduğu yerde." Türk Kızılayı'nın din, dil, ırk ve cinsiyet ayırımı gözetmeden herkese yardım götürdüğünü anlatan Tekinali, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk Kızılayı şunu kendisine prensip edinmiştir. Biz inanırız ki gözyaşının rengi yok. Izdırap çeken her insana Türk milletinin yardım elini uzatmak zorundayız. Yarın 121 TIR dolusu Kızılay obalarını Pakistan'a götürmeye başlayacağız."


Rize Valisi Kasım Esen de Türk Kızılayı'nın insanlığa yaptığı hizmetlerden bahsederek Küçükali'ye teşekkür etti. Daha sonra Giysi Evi ve Mobil Kan Toplama Aracı'nın hazırlanmasında emeği geçen ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce ve Rize İl Genel Meclisi Başkanı Rahmi Metin'e teşekkür plaketleri verildi. Küçükali, tören sırasında Kızılay armalı şapka takan iki kız çocuğunun yanına giderek çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?