4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Grip deyip eve yolladılar

Rize’de rahatsızlanmasının ardından sevk edildiği Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde beyin kanaması teşhisiyle 10 gün yoğun bakımda kalan ve beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine organları bağışlanan 14 yaşındaki Rıfat Tatlıtürk’ün ailesi, çocuklarının sağlık görevlilerinin ihmali sonucu öldüğünü öne sürdü. 

İyidere ilçesindeki Çaysan İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Tatlıtürk, sporcusu olduğu Dursun Ali Erbaş Güreş Eğitim Merkezi’nde aniden rahatsızlanmış, merkezdeki ilgililerce kaldırıldığı Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavinin ardından taburcu edilmişti. Ancak yeniden rahatsızlanan ve aynı hastaneye getirilen Tatlıtürk’e, sevk edildiği Trabzon’daki KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde beyin kanaması teşhisi konulmuştu. Bu hastanede 10 gün yoğun bakımda tutulan ve 4 Nisan’da beyin ölümü gerçekleşen Tatlıtürk’ün organları ailesince bağışlanmıştı.

Soğuk algınlığı dediler 

Pazar ilçesi Ortayol köyünde yaşayan baba Halim Tatlıtürk, oğlunun baş ağrısı ve kusma şikâyetiyle götürüldüğü Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde soğuk algınlığı teşhisi konulduğunu ve hastalığının tam araştırılmadan taburcu edildiğini öne sürdü. Tatlıtürk, “Bu konuda Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak şikâyetçi oldum. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’na da konuyu aksettirdim. Sorumluların ortaya çıkarılmasını istiyorum” dedi. 

Tatlıtürk şöyle devam etti: “Rize’deki hastanenin acil ünitesindeki doktorlardan şikayetçiyiz. Nasıl oluyor da beyin kanaması geçiren bir hastayı soğuk algınlığı diye geri gönderebiliyorlar? Biz hastamızı kaybettik, başkasının başına bu tür bir olay gelmesin istiyoruz. Maddi imkânsızlık içerisinde yaşayan insanlarız. Hepimiz yeşil kartlıyız. Avukat tutacak durumumuz yok. Ancak yetkililerin sorumluları bulmasını istiyoruz.”

milliyet
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 11:28:47
Güncelleme :11 Nisan 2008 Cuma 11:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?