4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Güvenlik alanı düzenlemesi

Rize Valiliği Rize’nin Gündoğdu beldesi ve Çiftekavak mahallesinin güvenlik gerekçeleri ile Rize Belediyesi’ne bağlanması yönünde çalışma başlattı.


Rize Valiliği’nin yıkıcı, bölücü, irticai ve çıkar amaçlı organize suç örgütlerine karşı başlattığı mücadelede vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunmasında daha etkin olabilmesi için polis sorumluluk sahasının yeniden düzenlenmesi yönünde çalışma başlattığı öğrenildi. Bu kapsamda Rize Belediyesi mücavir alanına sınır olan Gündoğdu beldesi, Çiftekavak köyü ve Alipaşa köyünün Rize Belediyesi mücavir alanına dahil edilerek polisin sorumluluk alanlarının bu bölgeleri de kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi için resmi adımların atıldığı bildirildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, hizmet alamayan bu bölgelerin Rize Belediyesi’ne dahil edilmesinin kendilerine ek yük getireceğini belirterek, “Zaman zaman bu konu tartışıldı. Ben bu konuyu geçmişte Gündoğdu Belediye Başkanı Kerim Kasap ile görüştüm. Buna sıcak bakmadı. Bu nedenle artık umurumda değil. Bu bölgeler yeterli belediyecilik hizmeti alamadığını için Rize Belediyesi’ne dahil edilmeleri bize ek yük getirecektir. Son yasal düzenlemeler 5 kilometre mesafedeki alanların il belediyelerine bağlanması il belediyelerinin meclislerinin alacağı karara ve İçişleri Bakanlığı’nın onayına bağlıdır. Bu yönde Gündoğdu sakinlerinin de yoğun talebi vardır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 18:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?