4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Hemşehrilerden tepki geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde hemşehrileri, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmesine tepki gösterdi. 

AK Parti'nin kapatılması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından Anayasa Mahkemesi'nde açılan kapatma davasının kabul edilmesi, Başbakan Erdoğan'ın memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde üzüntüyle karşılandı. Başbakan Erdoğan'ın hemşehrileri, bu gelişmelerin AK Parti'yi daha da güçlendireceğini belirtti. 

AKP'li Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, yaptığı açıklamada, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağında millet olarak arkasında olduğumuzu, onu yürekten desteklediğimizi bilmesini istiyoruz. Biz millet olarak bu tip müdahalelerin hep karşısında olduk. Bundan da milletimiz güçlenerek çıkacaktır" dedi. 

AK Parti Güneysu eski ilçe başkanı Abdullah Yığcı da "Verilen karar nihai karar değil. Hayır olarak bilinen şeylerin sonu bazen şer olabilir. Bazen de şer gibi görünen şeylerin de sonu hayırdır. Ben bunun sonunda hayır olacağı kanaatindeyim" diye konuştu. 

Başbakan Erdoğan'dan hem komşu olarak hem de Başbakan olarak çok memnun olduklarını anlatan Güneysulu bir bayan ise, "Biz kendisinden razıyız. Zaten bizim komşumuz, her şeyimiz. Kendisini çok seviyoruz. Partinin kapatılmasını istemiyoruz. Biz komşumuzdan razıyız" ifadelerini kullandı. 

Başbakan Erdoğan'ın komşularından Mustafa Areler de "İnsanlar demokratik olarak tercihlerini yapmışlar. Yüzde 47 oy almış bir parti. Kapatılması bize göre yanlıştır" diye konuştu. 

Nafız İstif ise çok isabetsiz bir karar olduğunu belirterek "Siyasi bir kapatma davasıdır. AK Parti'yi kapatmak, bu ülkeyi yok etmek demektir" iddiasında bulundu.
Güneysu sakinlerinden Mustafa Yıldırım da sürecin AK Parti'yi daha da güçlendireceğini savunarak şunları söyledi: "AK Parti'yi kapatamazlar. AK Parti kapansa bile Pak Parti'yi kurarlar, yüzde 70 oy alır. Kapanması AK Parti'nin lehine olur. AK Parti'nin ekmeğine yağ sürüyorlar."

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 13:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?