4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

HES'e hayır, nükleer evet!

Rize'nin çeşitli yerlerinde yapımına başlanılan Hidroelektrik Santralleri'ni (HES) protesto eden çevreci bir grubun, hidroelektrik santralleri yerine nükleer enerji santralleri kurulmasını istemesi dikkat çekti.

Rize'nin çeşitli vadilerinde yapılması planlanan HES'lere karşı çıkan çevreciler bugün Rize Adliye Sarayı önünde toplandı. Çevrecilerin, HES'lerin durdurulması için açtığı davaya destek vermek için Rize Adliye Sarayı önünde toplanan Rizeliler pankart açarak sessiz eylem yaptı.

Çevreciler adına Rizeli Dernekler Başkanı Hasan Ekşi bir basın açıklaması yaptı. Ekşi'nin açıklamasında, hidroelektrik santrallerinin yerine nükleer santraller yapılmasını istemesi şaşkınlığa neden oldu. Çevreye zarar vereceği gerekçesiyle hidroelektrik santrallerine karşı çıktıklarını belirten Hasan Ekşi, şöyle konuştu:

"İkizdereliler, Hemşinliler ve bölgenin bütün vadilerinde yaşayan insanlar olarak diyoruz ki; bu barajlar yapılırken çevreyi koruyalım. Mümkünse bu santral yapılmasın. Bugün atom enerjisinden faydalanılarak nükleer santral kurulabilir. Bugün termal ve termik santraller uygulanabilir. Bu vadilerin bu güzelliğinin, bu bitki örtüsünün bozulmaması gerekir. Nükleer santral bugün dünyanın her yerinde var.

Gelişmiş ülkelerin tamamında var. Avrupa'da 50'ye yakın nükleer santral var. Amerika'da var. Bizde neden olmasın. Mademki teknik ve teknoloji gelişiyor, enerjide de darboğazdayız. O zaman santraller yapılsın. Ama derelerimiz bozulmasın. O yüzden diyoruz ki nükleer santraller yapılsın."

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 16:41:01
Güncelleme :19 Mart 2008 Çarşamba 16:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?