4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Hırsızlara kitap okuma cezası

Rize'de, hırsızlığa teşebbüsten yargılanan iki kişiye mahkemece verilen 5'er aylık hapis cezası, Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında 5 ay boyunca günde 3'er saat kitap okuma cezasına dönüştürüldü.

Sanıkların, "suç ve ceza" konusunda yazılmış klasik eserleri okumaları ve daha sonra da özetlerini çıkarmaları istendi.

Pazar ilçesinde, M.Ö. (22) ile S.Ç. (24), hırsızlığa teşebbüs suçundan bir süre önce gözaltına alınmıştı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan iki kişi hakkında Pazar Asliye Ceza Mahkemesi'nde hırsızlığa teşebbüs suçundan dava açıldı. Dava sonucunda M.Ö. ve S.Ç.'ye 5'er ay hapis cezası verildi.

Ancak mahkeme, sanıkların iyi hali, ileride bir daha suç işlemeyeceklerine dair kanaat getirilmesi üzerine cezayı Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında değerlendirdi. İki sanık, 5 ay boyunca günde 3'er saat kitap okuma cezasına çarptırıldı. İki zanlı, her gün "suç ve ceza" konusunda yazılmış klasik eserlerden okumaları, biten kitapların da özetini çıkararak yetkililere getirmeleri istendi.

Mahkeme, sanıkların tatil günleri hariç mesai saatlerinde kitap okumasını kararlaştırdı. M.Ö. ve Ş.Ç., ünlü Rus yazar Dostoyevski'nin kaleme aldığı "Suç ve Ceza" kitabını okuyarak uygulamaya başlayacak.

Öte yandan Rize'de daha önce bir balıkçıya, Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında "denize açılmama", gelini ile kavga eden bir kaynanaya da "evden çıkmama" cezası verilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 16:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?