4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

İçmeden sarhoş oldular

Rize Valisi Kasım Esen, tarafından şoförlerin eğitimi için yurt dışından getirtilen özel gözlükler, insanı alkol almadan sarhoş ediyor.


Rize Valisi Kasım Esen, tarafından Rize'de şoförlerin ve şoför adaylarının eğitiminde kullanılmak üzere Almanya'dan getirtilen özel gözlükler, alkol alan bir insanın aldığı alkolün derecesine göre yapay görme bozukluğu oluşturuyor. Bu gözlükler 140 promil alkol alan bir kişinin yaşadığı görme bozukluğunu yapay olarak sağlaya biliyor. Gözlükleri takan bir kişi alkol almadan 140 promil oranında alkol almış gibi görme ve yürüme zorluğu çekerken algısal yanılmalar yaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde Rize'ye ulaşan gözlüklerin ön denemelerinde ilginç anlar yaşandı. Rize Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yaşar Günaydın ve Rize Şoförler Odası Başkanı Selahattin Yılmaz'ın nezaretinde denenen gözlükler komik anların yaşanmasına neden oldu. Gözlükler polis memurları ve vatandaşlar tarafından denenirken, gözlüğü takan şoförlerin ayakta durmakta güçlük çektikleri görüldü. Arabalarının kapısını bile açmakta güçlük çeken sürücüler, düz yola yerleştirilen dubaları görmeyerek dubaların üzerinden geçtiler. Birde gözlükleri takıp hentbol oynamaya kalkınca izleyenler için komik görüntü oluşturdular.
Öte yandan gözlüklerin tanesinin 150 Euro olduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 15:20:36
Güncelleme :17 Kasım 2008 Pazartesi 15:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?