4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

İlahiyat'ta 2. öğretim tartışması

Rize Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesi’nin 2. öğretim hakkı için talepte bulunulmadığı iddiaları tartışmalara neden oldu.

Rize İlahiyat Fakültesi’nin YÖK tarafından tanınan 2. öğretim hakkını alamaması üniversitesi içerisinde tartışmalara neden oldu.

Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Kemal Yıldız, yaptığı açıklamada, YÖK tarafından alınan en son kararla ile Rize İlahiyat Fakültesi’nin 2. öğretim açma hakkı bulunduğunu belirterek Rize Üniversitesi Konseyi’nin bu konuda çalışma yapmadığını söyledi.

Yıldız, açıklamasında, “YÖK yıllardır İlahiyat Fakülteleri’nin kontenjan arttırma taleplerine sıcak bakmadığı için Rize olarak Şubat ayında 80 kişilik kontenjan talebinde bulunduk. Buna bile olur verilmeyeceğini düşündüğümüz için 2. öğretim açma talebinde bulunmadık. Ancak YÖK bu yıl İlahiyat Fakülteleri’nin kontenjan artırma taleplerini kabul etti. YÖK tarafından alınan ikinci bir karar ile de 2. öğretim talebinde bulunmayan fakültelere yeni bir hak tanındı. Buna rağmen yoğun öğrenci talebine karşılık Rize Üniversitesi tarafından İlahiyat Fakültemiz için 2. öğretim talebinde bulunulmadı” dedi.

Yıldız’ın iddialarına cevap veren Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ise konuyla ilgili Rize İlahiyat Fakültesi’nden talep gelmediğini ifade ederek “Biz bu tarz talepleri fakültelerimizden alarak senatomuzda görüştük. Senatomuzdan çıkan karar ile YÖK’ten talepte bulunduk. Öğrencilerimiz tercihlerini yapmıştır. Bu yöndeki bir talep için geç kalınmıştır. Halen de bir talep gelmiş değildir. Üniversitemizde bu tip kararlar demokratik ve hukuksal bir şekilde senato tarafından alınmaktadır. Bu yıl geç kalınmıştır. Ancak önümüzdeki yıllarda bu yönde talep gelirse talebin karşılanması için elimizden geleni yaparız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 12:55:14
Güncelleme :6 Ağustos 2008 Çarşamba 13:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kübra özyücel IP: 88.232.182.xxx Tarih : 19.08.2008 23:26:39

ben imam hatıp mezunuyum ve 2.ögretım hakkında bılgı edınmek ıstıyorum...puanlamanın nasıl oldugu hakkında bılgı verır mısınız..seneye kadar olur mu?seneye sınava gırecegım