4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

İnsan ticareti yapanlara baskın

Trabzon ve Rize’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen insan ticareti operasyonlarında toplam 99 yabancı uyruklu kadın ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, fuhuş amaçlı yurt dışından yurda insan sokmak’ suretiyle kadın ticareti yapanlara yönelik olarak Çömlekçi mahallesinde otel ve evlere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Tespit edilen 6 otel ve çeşitli evlerde yapılan aramalarda söz konusu suçlara karışan 3’ü yabancı uyruklu, 29’u da Türk erkek vatandaşı olmak üzere toplam 32 kişi yakalandı. Ayrıca fuhuş amaçlı otel ve evlerde yapılan aramada ise toplam 54 yabancı uyruklu bayan Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Otellerde yapılan arama sırasında fuhuş amaçlı olarak getirilen bayanların saklanması için zula tabir edilen çeşitli yerler tespit edilirken, fuhuş yaptırılan bayanlara kullandırılan ‘Çetere’ tabir edilen çeşitli belgeler ile fuhuştan elde edildiği düşünülen 18 bin 400 ABD Doları’na el konuldu. Operasyonda bir miktar fişek ile bir miktar uyuşturucu da ele geçirildi.


Öte yandan Rize’de gerçekleştirilen operasyonlarda ise 45 yabancı uyruklu kadın ele geçirildi. Trabzon ve Rize’de incelemeleri tamamlanan yabancı uyruklu kadınların sınır dışı edileceği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 17:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?