4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

İpsiz Recep'in hayatı dizi oluyor

Türkiye Radyo Televizyonu (TRT) tarafından Rizeli Kuva-yi Milliye kahramanı İpsiz Recep'in hayatı 13 bölümden oluşacak bir dizi ile anlatılacak.

TRT'nin yeni sezon için hazırlıklarına başladığı 13 bölümlük bir dizi film projesi ile Kuva-yı Milliye kahramanı İpsiz Recep'in hayatı anlatılacak. Film Yapımcısı Murat Aslan, genç nesillere bu ülke için yapılan fedakarlıkları anlatarak, bilim ve eğitim ile ülkelerine hizmet etmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Rize'ye gelip İpsiz Recep hakkında bilgi toplamak isterken birçok gencin İpsiz Recep'i tanımadığını gördüklerini anlatan Aslan, şöyle konuştu: "Biz artık yeni nesil, ülkesine hizmet için eline silah alıp savaşsın istemiyoruz. Bu ülkeyi kurtuluşu için beden olanlara layık olunsun istiyoruz. Nedir bu; iktisadi, bilimsel, ekonomik her alanda insanlar işini en iyi şekilde yaparsa bu ülke için yapmış olacak. Yine İpsiz Recep ve arkadaşlarının yaptığı gibi milli bir hareket olur. Buna vesile olması için bu
dönem filmini yapmaya karar verdik. İpsiz Recep de bizim için çok güzel bir konu oldu" diye konuştu.

Murat Aslan, Rize'de yaptıkları araştırmalarda İpsiz Recep hakkında hiç duyulmamış gerçekleri öğrendiklerini belirterek, İpsiz Recep ve arkadaşlarının mücadele yıllarında dağlarda kemikleri tuzlayıp yalayarak açlıklarını bastırdıklarını söyledi. İpsiz Recep'e bakıldığında kişisel hiç hareket etmediğinin görüldüğünü anlatan Aslan, sözlerine şöyle devam etti: "Kuva-yi Milliye de görev almadan önce bir eşkıyalık dönemi olmuş. Ama bu döneminde kırk haramiler gibi mala ve insanların canına yönelik bir havası olmamış. Bizi milli mücadele ile ilgili kısmı ilgilendiriyor. Orası da çok önemli. Rize'de yaptığımız araştırmalarda çok önemli şeyler öğrendik. İpsiz Recep ve arkadaşları mücadele yıllarında dağlarda kemiklere tuz döküp yalayarak açlıklarını yatıştırmışlar. Böyle bir mücadele yürüterek ülkesi için büyük yararlılık gösterdiler. Bu nedenle bu dizi filmi çekmeyi uygun gördük."

Çalışmalarının Kuva-yi Milliye isimli derneklerle bir ilgisi olmadığını hatırlatan Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim çalışmamızın bunlarla bir ilgisi yok. Tamamen Atatürk'ün 'Emice' diye hitap ettiği, sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Yüzbaşı rütbesi verdiği bir milis kuvvetinin başının Kuva-yi Milliye ile ilgili hayat hikayesini anlatacağız."

Eylül ayı içerisinde gösterime girecek dizi filmin TRT tarafından yeni sezonda hayata girecek projeler içerisinde en büyüğü olduğunu ifade eden Aslan, bu projede 90 kişinin görev alacağını, dizinin Kandıra bölgesinde çekileceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 18:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?