4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Jandarmadan 'Duman Operasyonu'

Rize İl Jandarma Komutanlığı tarafından, uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yaptıkları tespit edilen 16 kişi yakalandı.


Rize Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptıkları düşünülen bir grubu uzun süre teknik takibe aldı. Yapılan teknik takip neticesinde Rize merkezi, Güneysu ve Derepazarı ilçeleri ile Trabzon, Samsun ve Hatay'da imal ettikleri uyuşturucuları sattıkları ve silah mühimmatı kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen bir gruba yönelik 25 ayrı noktada eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, grubun lideri olduğu tahmin edilen A.D.'nin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.


Gözaltına alınanların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 2 bin 400 gram kubar esrar, 19 adet extacy hap, 7 kök kenevir, 45 gram kenevir tohumu, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 57 adet tabanca mermisi, 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.


Gözaltına alınan 16 kişi, sorgularının ardından Rize Adliyesi'ne götürülerek hakim önüne çıkarıldı. Olayla ilgili üç kişinin daha arandığı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 14:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?